Рівно чотири роки тому в Бердянську з`явився перший пацієнт, хворий на коронавірус

Бердянськ 24
27.03.2024 · 09:14 · переглядів - 1427

27 березня 2020 року в Бердянську офіційно діагностували випадок смертельно небезпечної інфекції

Рівно чотири роки тому в Бердянську з`явився перший пацієнт, хворий на коронавірус
Пандемія у 2020-му. Здавалося, що гіршої історії важко придумати. Але за два роки російські люди довели, що вони набагато небезпечніші за китайські віруси. Фото: архів "Бердянськ 24"

В інших регіонах Україні до того вже не тільки фіксували хворобу, а й реєстрували летальні випадки. В Бердянську Covid виявили у курсанта поліції, який тільки-но повернувся з відрядження з Києва. До речі, згодом хлопець благополучно вилікувався.

Загальна паніка, антівакцинатори, закриті спортивні майданчики, непрацюючі ринки, онлайн-освіта, маски, антисептики, величезні штрафи за недотримання санітарних умов, Pfizer, Covid-сертифікати. Наш загальний лексикон поповнили нові слова, життя перейшло у більш закритий режим, а соціальні мережі просто палали.

Від коронавірусу в підсумку померли більше 300 бердянців. Їх ховали на окремому секторі міського цвинтаря №2. Загальна офіційна статистика – перехворіли в місті більше 13000 людей.

Історія з пандемією тривалий час тримала Бердянськ в напрузі, аж поки в Україну не прийшла куди глобальніша біда зі сходу. Вже більше двох років ми маємо справу з росіянами, які інфіковані набагато більш серйозними вірусом.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 27 квітень, субота 2024
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок