"Росія призиває 150 000 чоловіків від 18 до 30 років. Фокус на населення окупованих територій", - голова ЗОВА Федоров

Бердянськ 24
01.05.2024 · 13:27 · переглядів - 1865

А з 1-го листопада 2024 року росіяни планують розсилати електронні повістки

"Росія призиває 150 000 чоловіків від 18 до 30 років. Фокус на населення окупованих територій", - голова ЗОВА Федоров
"рф намагається максимально задіяти мобілізаційний ресурс українців на ТОТ", - Іван Федоров. Скріншот: "Зеінтерв`юер"

Одразу після "виборів путіна" окупанти узаконили вимоги до призову на захоплених територіях. Росіяни намагатимуться максимально використати мобілізаційний ресурс з українців.

Призовний пункти організовані не тільки в містах Бердянську і Мелітополі. Вони є в абсолютно кожному селі окупованої частини регіону. Лише офіційно вони намагаються призвати 150 тисяч з усієї "рф-ії". Фокус на захоплених регіонах України, - розповів Федоров в ефірі "Єдиних новин".

Голова ЗОВА дав дві поради чоловікам на ТОТ: виїжджати на підконтрольну територію або ж інші країни (окрім рф). А за умови насильного призову та мобілізації шукати варіанти здатися Силам Оборони України, щоб не виступити в ролі "гарматного м'яса" для окупантів.

Іван Федоров висловив розуміння, що обидва варіанти непрості, але вони прийнятні і мають право на життя.

Тим часом, "Спротив" повідомляє, що з 1 листопада міноборони рф почне його повноцінно використовувати, зокрема розсилаючи призовникам електронні повістки. Електронну повістку вважатимуть врученою через сім днів після її розміщення в реєстрі.

Тепер кожен мешканець ТОТ чоловічої статі після 1 листопада буде вважатися злочинцем і притягатиметься до відповідальності за неявку в окупаційний військкомат. Адже, більшість населення окупованих територій не мають доступу до інтернету і відтак і отримати інформацію про свою електронну повістку.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок