Туристична Чорногорія

Чорногорія пропонує недорогий, але якісний відпочинок. Розташована країна на Балканському півострові, омивається Адріатичним морем, має у своєму складі 14 островів.

Берегова лінія простягнулася на 73 км. Окрім відпочинку на морі, країна пропонує гірськолижні курорти та широку екскурсійну програму. Чорногорія приваблює туристів, як екологічний напрямок. Більшість території країни займають ліса з рекреаційними центрами. Бажаєте відпочити наодинці з природою у тиші? Тоді Чорногорія чекає на вас. Більше інформації дивіться на сайті https://turne.travel/ua-uk/tour/chernogoriya/.

Найкращий час для відпустки в Чорногорії

Пляжний сезон на узбережжі Чорногорії починається в кінці травня та триває до початку жовтня. В цей період вода в морі прогрівається до +26°С. А температура повітря на пляжних курортах тримається у межах +27°С…+31°С. Окрім купання та загоряння, у Чорногорії можна зайнятись яхтингом, спелеологією, каньйонінгом, рафтингом, риболовлею. На пляжах завжди працюють аніматори, які пропонують різні розважальні програми.

Оксамитовий сезон припадає на травень та жовтень, коли туристичний наплив ще або вже не такий великий, а погодні умови досить комфортні для пляжного відпочинку. В цей період радимо подорожувати з дітьми, коли немає небезпеки отримати сонячний удар. Весна та осінь — комфортний період і для оздоровчих турів. Звернемо увагу, що саме в ці пори роки є можливість піймати гарячі путівки.

Для огляду історичних пам’яток Чорногорії найкраще підійдуть кінець весни та перші два місяці осені, коли на вулиці немає виснажливої літньої спеки. Температура повітря складає +27°С.

Взимку в Чорногорії пора гірськолижного відпочинку. Сезон катання триває тут з середини листопада до останніх днів березня. Температура повітря навіть у самі сурові дні не падає нижче -10°С. Сильних поривів холодних вітрів тут також не спостерігається, а, навпаки, завжди спокійно та сонячно. Взимку побувайте на щорічному змаганні в Колашині “Montenegro Ski Fest” або на “Фестивалі першого снігу” на курорті Жабляк.

Останнім часом все більш популярною стає риболовля у Чорногорії, за якою туристи їдуть спеціально. Найкращим періодом для ловлі риби у морі є березень-листопад, а в озерах та ставках — травень-жовтень.

Чорногорія: який курорт обрати

Обравши Чорногорію для пляжного відпочинку обов’язково відвідайте узбережжя Герцег Нові з поміткою Блакитного прапора: Топла (міський піщаний пляж) та Добреч (дикий гальковий). Також побувайте на Червоному пляжі, що розташований в маленькій бухті між Баром та Сутоморе. Це місце виглядає незабутньо завдяки зеленим соснам, блакитному морю, піску та дрібному червоному камінню.

Для відпочинку з дітьми радимо обрати Тіват та Бар. Тут пропонується багато розваг: дитячі майданчики, лунопарки, батути, аквапарки. Ввечері працює не так багато клубів, як на інших курортах, тож можете не хвилюватись за нічний сон малят. А найкращі пляжі для дітей розташовані в Бечічі, де піщані узбережжя, пологий вхід в море та розвинута інфраструктура.

Молоді краще їхати в Котор або Будву. Тут дискотеки на кожному кроці. Которський “Maximus” — кращий нічний клуб Чорногорії, де представляють свої програми ді-джеї світового рівня. Відмітимо, що Будва славиться ще й дайвінгом. Обов’язково поплавайте в бухті Жаніца, тут знаходяться рештки югославського катера та 40-метровий військовий човен.

Бажаєте відвідати екскурсії? Почніть зі столиці Чорногорії Підгориці, де ознайомтесь з такими пам’ятками, як:

  • церква Святого Георгія, що датується X століттям;
  • пам'ятник Партизану-бійцю на Гориці;
  • руїни Доклії, де жили іллірійські племена 2 тис. років тому;
  • фортеця Депедоген та інші.

За оздоровчими процедурами відправляйтесь в Добра Вода. Це одна із самих екологічно чистих зон Європи, що відома цілющим повітрям.

Гірськолижний відпочинок Чорногорії чекає туристів на курортах Жабляк та Колашин



На початок