Важливі параметри вибору пральної машини

Мрія кожної домогосподарки - мати якісну пральну машинку, яка стане помічницею у веденні домашніх обов'язків. До вибору агрегату варто підійти з усією відповідальністю, попередньо ознайомившись із численними характеристиками.

Важливі параметри вибору пральної машини

Щоб з'ясувати, яка модель підійде найкращим чином. Розглянемо головні технічні параметри, яким, перш за все, слід приділити увагу при покупці пральної машини.

Габарити

Габарити майбутньої машинки повинні бути придатними, щоб вона відмінно вписалася в інтер'єр. Техніка розміром до 70 см добре впишеться під мийкою в шафі. Цей варіант підходить тим, що шланги для зливу будуть підведені поблизу труб і не потрібно буде їх підганяти по довжині. Важливим критерієм тут не тільки висота, але і ширина. Не так давно стандарт по ширині був 60 см. Але останнім часом компанії намагаються зважати на інтереси споживачів, і випускають пралки шириною до 45 см. Саме ці моделі відмінно підійдуть для установки під мийку. Якщо місце у ванній або на кухні дозволяє, можна взяти найширшу модель, використовуючи її в якості столика.

Якщо простір на кухні обмежено і немає можливості вільно відкривати люк машинки, то слід купувати модель, яка передбачає вертикальне завантаження білизни. Вони більш компактні і займають мало місця.

Програми

Пралки нового покоління оснащені різноманітними програмами, призначеними для полегшення долі своєї господині. Просто вибирається потрібна програма, шляхом установки певної комбінації на панелі управління. Машинка буде працювати, а господиня тим часом зможе зайнятися іншими справами. Саме від кількості програм залежить остаточна ціна техніки. Більше число програм надає різні варіанти прання. Останні моделі машинок враховують навіть прання взуття. Величезним плюсом є наявність програми для делікатного прання, адже багато речей потрібно прати в ручному режимі. Виставивши на панелі машинки делікатний режим, вже не переживаєш, що речі в барабані розірвуться або розтягнуться.

Віджимання

Забезпечується обертанням барабана на високих оборотах, вода відсмоктується крізь отвори в барабані, виходячи в каналізацію. Багато виробників забезпечують швидкість машинки в 1000 об. за хвилину, але користуватися таким режимом не рекомендується. Оптимальний варіант - 800 оборотів. Це дозволяє висушити білизну, не пошкодивши при цьому машинку.

Споживання електрики

Воно буває класів, позначаються латинськими буквами від А до G. Пралки класу А і В у експлуатації найкращі, оскільки використовують менше електрики, ніж інші. Таких моделей на ринку більшість.

Якість роботи

Даний параметр також має певну градацію і представлений класами від А до G. Відмінна якість забезпечують пралки класу А і В. Цей критерій має величезне значення, якщо є діти і білизну перуть часто.

Місткість барабана

Ємність виражається в кілограмах. Параметр показує, яка кількість білизни можна завантажувати в машинку, щоб прання пройшла якісно, ​​і при цьому не нашкодити барабану. Зорієнтуватися в обсязі білизни допоможе інструкція, що додається в комплекті, де вказується приблизний вага постільної білизни, рушників та інших речей. Беручи до уваги ці відомості, можна точно порахувати, яка саме місткість барабана потрібно. Дуже поширені машинки, які мають завантаження 3,5-5 кг, і потрібно знати, що мінімальний показник становить 3 кг, а максимальний в деяких випадках може навіть перевищувати 7 кг. При більшому завантаженні можна випрати більше і заощадити енергію.

Кольорове оформлення машинки

Колір зазвичай видається не дуже важливим параметром. Стандартом вважаються білі машинки. Правда, виробники намагаються залучити споживачів, крім технічних параметрів, ще й зовнішнім оформленням, тому фарбують техніку в будь-які відтінки. Цю тенденцію заклали фірми-новачки, але широко відомі виробники не бажають поступатися їм, а тому також приділяють увагу даному параметру. У продажу представлений широкий асортимент лілових, сріблястих, золотистих, блакитних пральних машинок. Вони виступають своєрідною прикрасою ванній або кухні, якісно виконуючи разом з цим покладені на них завдання.



На початок