Білий шоколад: найцікавіші факти про популярні солодощі

Білий шоколад: найцікавіші факти про популярні солодощі

Білий шоколад приваблює не тільки незвичним кольором, а й особливим смаком, який кардинально відрізняється від чорних і молочних шоколадних смаколиків. В наш час білий шоколад купити можна без будь-яких проблем. А якщо замовляти ці солодощі в інтернет-супермаркеті Novus, то їх ще й в той самий день доставлять вам додому. Така послуга передбачена для мешканців столиці та передмістя. Але настільки доступним і поширеним цей смаколик був не завжди.

Чому білий шоколад такий популярний?

білий шоколад

Не всі знають, але ці ласощі з’явився випадково. Майже 100 років тому кондитери Nestle шукали спосіб утилізації масла какао. І тоді ніхто й подумати не міг, що новинка виявиться настільки смачною і зачарує гурманів по всьому світу.

Від традиційних чорних, білі шоколадні солодощі відрізняються відсутністю порошку какао. Приготовлений за правильною технологією, смаколик має колір слонової кістки з жовтуватим підтоном. Ще одна відмінність – більш делікатний, ніж у чорного шоколаду, смак, без гіркуватості, з нотками ванілі та ароматом карамелі.

Цей смаколик цінний не тільки вишуканим смаком, а й корисними властивостями:

  • в какао-маслі, яке є основним інгредієнтом десерту, містяться речовини, які покращують роботу кровоносної системи, серця і головного мозку;
  • білі шоколадні цукерки містять вітамін Е, який корисний для шкіри та волосся, покращує самопочуття жінок;
  • масло какао – джерело корисних жирних кислот, які вважаються необхідними для вагітних жінок, а також сприяють профілактиці цукрового діабету.

Але щоб отримати максимум користі від такого десерту, важливо вибрати продукт гарної якості.

Декілька порад щодо вибору білого шоколаду

білий шоколад

Чи не найпростіший спосіб не помилитися з якістю товару – купувати в магазині з гарною репутацією. В Києві одним із таких є супермаркет Novus. В цьому магазині продають солодощі таких популярних брендів, як Millennium, Roshen, Світоч, Корона.

Вибираючи ласощі, також варто звертати увагу на складники. Що більше в складі какао-масла, то краще. Натомість варто відмовитися від купівлі десертів, у яких переважають дешеві гідрогенізовані жири (пальмові, кокосові). А ось наявність у складі цукрозамінників, як-от стевія чи еритрит, – лише на користь.

Сподіваємося, ця інформація допоможе вам по-новому подивитися на білий шоколад. А де купувати такі ласощі і як їх правильно вибирати, вам вже відомо.



На початок