Як влаштувати романтичне побачення

Як влаштувати романтичне побачення

Для тих, хто обожнює вино, важко вигадати краще побачення, ніж дегустація. Це інтимний процес, який дає змогу краще пізнати одне одного. До того ж вино можна супроводжувати смачними стравами. Як організувати незабутню дегустацію в домашніх умовах — розкажемо в статті.

Подбайте про атмосферу

Відвідати виноробню й на власні очі побачити магію — прекрасно. Однак це важко порівняти із затишною домашньою атмосферою, коли можна приглушити світло, увімкнути романтичну музику, запалити свічки та прикрасити кімнату свіжими трояндами. За бажанням можна пересісти за столик до панорамного вікна або розташуватися на теплих пледах на відкритому балконі, щоб насолоджуватися краєвидами та заходом сонця.

Вдумливо складайте винне меню

Якщо плануєте повноцінну дегустацію, зосередьтеся на різних сортах. Купіть червоне, біле та рожеве вина. Доповніть винну карту ігристими позиціями.

Якщо плануєте подавати закуски, стежте за сумісністю смаків. Наприклад, біле вино зі свіжим смаком гармоніює з легкими стравами на кшталт морепродуктів або нежирної риби. Червоне вино з підвищеною кислотністю — прекрасний варіант для любителів стейків, приготованих на грилі. Подумайте про тарілку, до якої входитиме копчене м’ясо, твердий сир, горішки, соковиті фрукти, шоколад. Сирні делікатеси доцільно залишити на кінець дегустації. На початку краще з’їсти нейтральний крекер або багет.

закуски під вино

Насолоджуйтеся кожним ковтком

Енофіл — людина, яка спеціалізується на винах. Якщо не належите до цієї категорії, дотримуйтеся певних правил:

  1. Звертайте увагу на колір. Піднесіть келих до білого фону. Це може бути стіна або аркуш паперу. Молоді вина зазвичай світлі, а витримані — темні. Також на дні можна помітити осад, який вказує, що напій не проходив фільтрацію, тож можна розраховувати на інтенсивний фруктовий смак.
  2. Покрутіть келих. Так вивільняються леткі ароматичні сполуки. Краплі, що залишаються на стінках, указують на тіло. Маленькі означають, що вино свіже й легке, а великі — терпке й насичене на смак.
  3. Зробіть ковток разом із вдихом. Додаткова аерація розкриває смако-ароматичний букет.

Спробуйте сліпу дегустацію

Захопливий досвід, який допоможе розширити багаж знань. Накрийте пляшки, а тоді налийте трохи вина до келиха. Спробуйте кожне, а тоді погляньте на етикетки. Спробуйте пов’язати продукти з вмістом келихів.

Якщо святкуєте річницю, найкраще рішення — вибрати вино того ж року врожаю. Порожню пляшку можна зберегти на згадку, перетворивши на вишуканий елемент декору для дому.



На початок