Покривало - це комфорт і затишок у кімнаті

Покривало - це комфорт і затишок у кімнаті

Покривало – це важливий домашній текстиль як для спільні, так і для решти кімнат. Крім розслаблення і насолоди красою такої постільної білизни, покривала можуть захистити білизну від пилу та іншого бруду. Дуже актуально, якщо у вас є домашні тварини, то слід накрити покривалом або пледом спальне місце.

З якого матеріалу вибрати покривало?

Завжди усі хочуть замовити покривало тільки з натуральних матеріалів. Вони можуть бути як однотонними, так і зі стразами та бахромою. Атласні покривала також розставляють акценти в інтер’єрі, бо їх блискуча, гладка фактура, як шовк, приваблює. Вони мають чудовий охолоджуючий ефект, але водночас зігрівають тіло.

Залежно від текстури, дизайну та оздоблення, покривала та пледи використовуються не тільки вдома, а й на пікніках під час подорожей, хоча їх можна і комбінувати. Перш за все, вони призначені для домашнього використання, тому повинні бути м’якими, легкими та простими. Якщо ж покривало накриває ліжко, то воно має бути рівним і приховувати нерівності постелі.

Виробники виготовляють свою продукцію з різних тканин, тому до них відносяться синтетичні, натуральні та змішані волокна. Найбільш популярні та поширені такі:

  • Віскоза. Ця тканина недорога, довговічна і не деформується після прання, хоча може швидко м’ятися.
  • Жакард. Ця суміш складається з суміші віскози та мікрофібри. Характеризується щільною структурою і красивим дизайном, тому підходить до будь-якого дизайну.
  • Мікрофібра. М’який та міцний матеріал, який характеризується довгим терміном служби, легким доглядом і є антиалергенним.
  • Поліестер. Має гладку та блискучу поверхню та зберігає свій первинний вигляд.
  • Сатин. Глянцева бавовняна або шовкова тканина, але доволі прохолодна. Слід тримати подалі від сонячних променів, оскільки швидко вигоряє.
  • Бавовна. Цей матеріал легкий, дихаючий, не пропускає пил, не електризується і не викликає алергії. Тканина, що доступна за ціною для широкого загалу. Хоча, зверніть увагу, після прання може зменшуватися в розмірах, м’ятися і швидко втрачати первинний зовнішній вигляд.

Як підібрати покривало саме для вас?

покривало

Для початку необхідно знати типи та матеріали покривалів. Перед покупкою бажано, щоб ви прочитати відгуки в інтернеті, на сайтах, запитати поради у родичів чи друзів, або ж варто звернутися до консультанта. Якщо вам потрібен хороший товар, то економія не завжди є кращим рішенням, але також не має бути дешевим.

При виборі слід враховувати місце, де виріб буде використовуватися. Якщо потрібно покривало для прикраси у будинку чи квартирі, то не скупіться і купіть розкішний товар, який пасуватиме до вашого інтер’єру. Якщо ж ви будете використовувати для пікніків, прогулянок тощо, то оберіть звичайну м’яку ковдру чи плед для комфорту та тепла.

Обираючи за дизайном, не забувайте про оформлення вашої кімнати, бо не потрібно зловживати усіма кольорами та їх відтінками в одному приміщенні. Оберіть краще один напрямок і дотримуйтесь його до кінця. Наприклад, у кімнату зі спокійними пастельними тонами можна додати якийсь яскравий елемент декору, яким і може стати покривало.



На початок