Актуальність консультацій з репродуктологом: коли планувати візит?

Актуальність консультацій з репродуктологом: коли планувати візит?

Знайомство з основами репродуктології як науки, що займається дослідженням причин безпліддя та їх лікуванням відбувається ще в школі. Відтоді проходить не малий відрізок часу, коли дорослі свідомі люди створюють родини та планують щасливе батьківство. І навіть тоді, коли перші спроби природного зачаття не мають успіху протягом року, більшість пар починає встановлювати причини безпліддя в лікаря-гінеколога або ж андролога. Це нормальна практика, адже саме ці спеціалісти контролюють стан вашого здоров’я на щорічних планових оглядах, тому безсумнівно саме вони стають першими в поетапному алгоритмі виявлення та лікування безпліддя.

Згодом більшість профільних спеціалістів все одно направляють подружні пари до репродуктологів, які вже більш комплексно, детально та ретельно встановлюють:

  1. Фактори та причини, що негативно впливають на запліднення природним шляхом.
  2. Складають протоколи лікування під індивідуальним супроводом.
  3. Консультують та допомагають вибрати програму екстракорпорального запліднення згідно з побажаннями та потребами пари.
  4. Завжди знаходяться на зв‘язку та поряд з родиною, що очікує народження дитини після запліднення в лабораторних умовах.

У клініці Феськова О. М. репродуктолог в Києві — це більше, ніж просто лікар і медик. Для значної кількості сімейних пар цей спеціаліст стає і духовним наставником, і психологом, і терапевтом, і підтримкою, і вірою в успіх кожної спроби ЕКЗ. Тому до пошуку людини, яка стане для вашої родини близькою в усіх інтимних питаннях треба поставитись дуже відповідально.

Коли звертатися до репродуктолога?

Репродуктологи завжди готові допомогти в плануванні вагітності й тим парам, які здатні до природного запліднення, так і тим, хто лікує безпліддя. У першому випадку пацієнти свідомо і відповідально ставляться до кожного етапу вагітності, проходять необхідні діагностики та обстеження, щоб уникнути будь-яких ускладнень та патологій ембріона на генетичному рівні. У другому ж випадку шлях до батьківства починається з лікування безпліддя. Найчастіше консультації репродуктолога потребують:

  • пари, які не мають успішних спроб природного запліднення в анамнезі протягом року;
  • проблеми з зачаттям другої чи третьої дитини;
  • переривання попередніх вагітностей в першому триместрі;
  • неможливість завагітніти без зрозумілих причин.

сімейна пара на прийомі у репродуктолога

Репродуктологи — це спеціалісти, які з першої консультації переходять від теорії до практики та:

  • проводять збір повного анамнезу подружжя;
  • спрямовують кожного з членів родини на необхідні обстеження;
  • аналізують зібрані показники та результати;
  • обирають індивідуальні протоколи лікування та терапії.

Ваш лікар завжди поряд, допоки омріяна дитина не почне свій здоровий внутрішньоутробний розвиток під серцем молодої мами!



На початок