Аптечка – потрібна річ у будь-якому домі

Аптечка – потрібна річ у будь-якому домі

Ніхто не може точно сказати, коли саме трапиться ситуація, де знадобляться ліки. Для таких випадків і слід мати аптечку – місце, де у домі знаходяться всі ліки. В надзвичайних ситуаціях кожний член сім’ї буде знати, де їх шукати. Звичайно, аптечка може бути корисною не лише вдома.

Помічник із собою

Варто зазначити, що аптечки – це органайзери для ліків, а ліки приймають не лише вдома. Аптечка буде потрібна на роботі, у дорозі, у громадських місцях. Наявність тих чи інших ліків може навіть врятувати життя. 

Органайзери для медикаментів можуть бути:

  • текстильні;
  • пластикові.

Текстильні завжди мають блискавку, кишені та декілька відсіків. Пластикові загалом можуть складатися з декількох рівнів, призначених для різних медикаментів (таблеток чи для рідини). 

Існують пластикові таблетниці, якими користуються ті, кому потрібно приймати ліки чи вітаміни регулярно у якийсь конкретний час. Наприклад, органайзер на 7 днів з сімома відсіками, позначеними днями тижня, або на місяць (з датами). Таблетниця також може мати відсіки день/ніч. Тому таблетницю обирають в залежності від кількості ліків.

Дуже зручно, якщо органайзер прозорий. Так можна легко перевіряти, чи ви взяли потрібні ліки. Різноманітні кольори комірок полегшують розрізнення різних видів ліків чи їхніх доз. Це особливо корисно, якщо ви приймаєте кілька препаратів одночасно.

Текстиль чи пластик?

Для дому можна використовувати і текстильні, і пластикові. Обидва варіанти мають свої переваги. Текстильні, наприклад, більше підійдуть для дороги, для авто, для громадського місця. Вони більш компактні, зроблені з щільної, часто водонепроникної тканини і не зламаються при падінні. Також мають багато кишень для зручності, можуть бути різних кольорів.

Пластикові мають свої переваги:

  • їх легко мити, якщо щось було розлито;
  • на них не впливає вологість та інші зовнішні фактори;
  • мають відсіки для рідких ліків;
  • більш функціональні, ніж текстильні.

Кожна людина підбирає під свій смак, тому розмір, колір і практичність залежить від ситуації. 

Зберігання аптечки

Вдома варто зберігати аптечку у сухому, недоступному для дітей і сонячних променів місці. Час від часу слід перевіряти медикаменти на термін придатності. За можливості треба ознайомитись з усіма медикаментами в аптечці, щоб у разі надзвичайної ситуації не було питань, для чого ці або інші ліки. Інструкції, що йдуть разом з медикаментами, зможуть допомогти.

Аптечка – це лише інструмент для надання вчасної першої допомоги при надзвичайних ситуаціях. В разі необхідності потрібно звернутись до лікаря чи викликати швидку допомогу.

Придбати потрібну аптечку більше не проблема

Якщо потрібен органайзер для медикаментів, то варто його придбати в онлайн-магазині МВМ My Home. Тут можна знайти аптечки на різний смак: пластикові бокси, таблетниці на місяць чи тиждень, аптечки з текстилю, органайзер у вигляді таблетки на 4 розділи та інші. Кожну модель можна придбати за вигідною ціною. Всі додаткові питання можна дізнатись, подзвонивши на гарячу лінію за номером, вказаним на сайті.



На початок