Яка спецтехніка використовується для аварійно-рятувальних робіт?

Яка спецтехніка використовується для аварійно-рятувальних робіт?

Аварійно-рятувальні роботи завжди мають велике значення, як в мирний час, так і тоді, коли ведуться відновлювальні роботи після військових дій та надзвичайних ситуацій. Як то часто буває, аварійна ситуація може виникнути в місцях, які знаходяться на великій відстані від місцезнаходження тих, хто може полагодити та відремонтувати, наприклад, опору ЛЕП, трубу водо- та теплопостачання, відновити інші види інженерних комунікацій тощо. Аби бригада фахівців, яка буде виконувати аварійно-ремонтні роботи, мала можливість оперативно дістатись місця виникнення аварії, використовується різноманітна аварійно-рятувальна спецтехніка. Україна щодня потребує великої кількості нових сучасних автомобілів, які застосовуються для доставки робітників та перевезення необхідних для виконання робіт обладнання та інструментів.

Виробництво та продаж спецтехніки – Україна замовляє аварійно-рятувальні машини на Заводі спецтехніки Техкомплект

Місце, де може бути замовлена будь-яка нова спецтехніка, - Київ, офіс продажів виробничо-комерційної фірми ТЕХКОМПЛЕКТ, яка має два власних виробничих майданчика на Київщині та Полтавщині. Саме в Київській області розташовано виробничі потужності, де спеціалізуються під потреби конкретної галузі мінівени, пікапи та мікроавтобуси з суцільнометалевим фургоном, а також виготовляються фургони різних конфігурацій із встановленням на вантажні шасі. 

Отже, основні види транспортних засобів, на яких може бути виготовлено аварійно-ремонтні майстерні, аварійно-рятувальні машини, це:

  1. Легкові автомобілі (універсали, мінівени)
  2. Вантажопасажирські автомобілі (мікроавтобуси із суцільнометалевими фургонами, середні та повномірні пікапи)
  3. Вантажні «шасі-кабіна». Якщо перші два типи транспортних засобів підпадають під так звану галузеву спеціалізацію, то в цьому випадку виконується повний цикл виробництва із виготовлення та встановлення спеціалізованих фургонів, які мають оснащення в форматі «аварійно-ремонтна майстерня» (наявні пасажирські та вантажні відсіки, одночасно перевозяться і пасажири, тобто робітники, і ті інструменти та обладнання, які можуть знадобитися на віддаленому об`єкті, де виконуються відновлювальні роботи). 

Виробництво фургонів для аварійно-ремонтних майстерень вже давно стало серійним сертифікованим виробництвом на заводі, а ось галузева спеціалізація повнопривідних пікапів почалась тільки в 2023 році. Повномірні пікапи мають 5 пасажирських місць, повний привід, місткий вантажний відсік під кунгом (опціонально), тому ідеально підходять для транспортування невеликих бригад в умовах бездоріжжя. Вартість пікапів нижча за вартість аналогічного позашляховика, а за маневреністю пікап кращий ніж малотоннажна вантажівка. 

Продаж спецтехніки Україна

Яку має вартість будь-яка аварійно-рятувальна спецтехніка? Ціна залежатиме від наступних чинників:

  • Вартості базового транспорту, яка в свою чергу залежить від технічних характеристик автомобільної техніки (колісна формула, повна маса, вантажопідйомність, колісна база, монтажна довжина рами, потужність та екологічний стандарт двигуна, тип кабіни тощо).
  • Особливостей конфігурації надбудови (кількість пасажирських місць, наявність освітлення,  опалювання, кондиціонування, вентиляції, переговорних пристроїв, кількість та розташування вікон та дверей, оснащення нішами, шафами, столами, шухлядами та ін.)

Хто купує аварійно-ремонтні майстерні або аварійно-рятувальні машини?

Основні покупці та користувачі такої спеціальної техніки – це відомства силових структур, а також підприємства критичної інфраструктури. 

Наприклад, крупні партії пікапів закупили для потреб рятувальників МЧС, а щороку регіональні підрозділи ДТЕК купують різноманітні аварійно-ремонтні майстерні для оновлення своїх автопарків.



На початок