Електричні ланцюгові пили: різновиди моделей та їх характеристики

Електричні ланцюгові пили: різновиди моделей та їх характеристики

В заміському будинку чи на дачі періодично виникає необхідність в обрізанні дерев, розпилюванні дров та виконанні інших робіт з деревиною. Якщо раніше для дрібних потреб використовували ручний інструмент, то зараз можна купити електропилу, яка відрізняється мінімальними габаритами, економічністю та зручністю у використанні. В інтернет-магазині Motoblok.biz можна обрати модель для різних потреб.

Класифікація електричних пил і їх відмінності

Вартість та можливості електричної пилки напряму залежить від її класу:

  • побутова — потужністю не більше 2,2 кВт, з довжиною шини до 40 см, відрізняється компактністю, призначена для нескладних завдань та короткотривалого використання;
  • напівпрофесійна — середнього цінового діапазону потужністю до 2,5 кВт, підходить для користувачів з досвідом, придатна для всіх побутових завдань, витривала до більших навантажень;
  • професійна — потужні агрегати від 2,5 кВт, призначені для довготривалих робіт, в тому числі для спилювання великих дерев, будівельних завдань.

Варто зауважити, що професійні електропили складніші у використанні й вимагають певних знань та умінь. Застосовувати їх в побутових справах не доцільно.

Відрізняються електропили і за положенням двигуна. Поперечне забезпечує більшу потужність шляхом прямого передавання зусилля на ланцюг, однак вага в такому пристрої розподіляється нерівномірно, що може спричинити незручності під час роботи з деревиною під різними кутами. Пили з поздовжнім розташуванням двигуна коштують дорожче та мають меншу продуктивність, однак їх використання більш зручне.

бензопила

Критерії вибору електричної пилки

Перед купівлею електропили необхідно визначитися зі сферою її застосування, частотою виконання робіт та їх складністю. Орієнтуватися потрібно одразу на декілька параметрів:

  • довжина шини — короткі призначені для невеликих садових дерев, від 40 см будуть універсальними у застосуванні;
  • крок ланцюга — визначає глибину врізання пили в дерево, підбирається відповідно до потужності;
  • висота профілю — великі показники забезпечують достатню для професіоналів глибину різання, низькопрофільні моделі призначені для побутового використання, відрізняються більшою безпекою.

На сайті Мотоблок Біз можна обрати агрегат з додатковими можливостями. Наприклад, пилка на акамуляторі полегшить виконання робіт на висоті чи на великій ділянці. Гальмо ланцюга, плавний старт та захист від перегрівання продовжать термін служби та роблять використання комфортним.



На початок