Ефективне використання стопорного кільця для роботи та як знаходити відповідне

Ефективне використання стопорного кільця для роботи та як знаходити відповідне

Стопорне кільце або як ще називають в іноземній літературі цей метизний виріб retaining ring, є розрізаною в одній з точок, шайбою різної товщини. Цей пружинний метизний елемент використовують для того, щоб зафіксувати вал на місці або для закріплення інших деталей, що мають рухатись з великою швидкістю. Саме тому їх використовують найчастіше для облаштування різноманітних рухливих частин електродвигунів та інших пристроїв. Купити стопорні кільця в асортименті пропонує торгова марка «Дінмарк», що реалізує необхідні для виробництва, ремонту чи будівельних робіт засоби кріплення.

З чого виготовляють стопорні кільця та які є найміцнішими

Пружинне стопорне кільце виготовляють зазвичай із пружинного сплаву сталі. Саме тому найкращі і найміцніші стопорні кільця можна знайти в асортименті якщо вони виготовлені зі стійких конструкційних сплавів з елементами антикорозійних домішок.

Конструкційні різновиди стопорного кільця

Стопорні кільця виготовляють в асортименті їх конструкційної реалізації. Це можуть бути установочні стопорні кільця які фіксують положення достатньо важких відповідальних елементів механізмів, наприклад металевих валів. У таких різновидів стопорного кільця є значна товщина металевого кола. Внутрішні стопорні кільця значно менші за розмірами і більше нагадують за своєю конструкцією гровери, але з можливістю пружинного контролю сполучених об'єктів всередині. 

Переваги використання стопорного кільця та необхідність заміни

Стопорні кільця перебувають так само як і деталі та механізми на які вони встановлюються в постійному русі. Саме тому вони періодично потребують заміни та рівня їх зносу. Використання стопорного кільця має чимало переваг, серед яких створення надійного з'єднання гарантованість проектної роботи складного механізму або пристрою. Розглянемо на прикладі використання стопорних кілець на валах електродвигунів. За допомогою стопорного кільця можна здійснити надійну фіксацію підшипника і забезпечити відсутність пересування підшипника на поверхні вала. Це дає змогу створити надійно працюючу систему. Також серед переваг використання такого метизного виробу:

  • захист підшипників від активного зношування;
  • збільшення терміну служби окремих деталей та елементів електродвигуна;
  • запобігання витікання мастила з підшипників, що упереджує поломку механізму.

Найбільшу міцність мають серед стопорних кілець для електродвигуна, кільця у вигляді сталевих напресованих конструкцій. У них найкраща стійкість до тертя та висока якість фіксації. Вибрати та купити стопорне кільце в магазині Дінмарк, необхідне за конструкцією та розміром, можна за посиланням https://dinmark.com.ua/shop/shayby/stoporni-kilcja 

Особливі різновиди стопорних кілець

Є також особливі варіанти стопорних кілець які виконуються у вигляді, наприклад конічних конструкцій. Такі метизи застосовують для ефективного закріплення підшипників на валах які мають значний діаметр. 

Конічна конструкція допомагає розподілити навантаження рівномірніше та поліпшує показник витривалості. За сильної вібрації використовують різьбові стопорні кільця. 

Вибір типу стопорного кільця для електродвигуна залежить від конкретних умов експлуатації.



На початок