Ортопедичні матраци з ефектом пам’яті: особливості та властивості

Ортопедичні матраци з ефектом пам’яті: особливості та властивості

Здоровий сон — запорука успішного робочого дня та чудового самопочуття. Часто люди, вибираючи матрац, звертають увагу виключно на його зовнішній вигляд, водночас ігнорують якість і характеристики, хоча вони повинні бути на першому місці. У результаті він швидко зношується, отже, його потрібно міняти.

Перш ніж купити ортопедичні матраци, варто пам’ятати, що вони бувають декількох видів та мають різні наповнювачі. Є вироби, які підходять тільки для дітей із хворою спиною, є ті, які краще купувати старшим людям, а є моделі, якими можуть користуватися більшість покупців. Хоча сучасний ринок пропонує широкий асортимент, матраци з ефектом пам'яті мають найбільшу популярність. Їхня особливість — можливість запам’ятовувати контури людини й приймати потрібну форму при її кожному відпочинку.

матрас

Що потрібно знати про матраци з ефектом пам'яті

Матраци Memory Foam виготовляють з еластичного та в’язкого спіненого матеріалу, здатного «обволікати» тіло лежачої людини, повторюючи всі її контури. Після того, як вона підведеться з ліжка, знадобиться в середньому 10 секунд, щоб виріб повернув початкову форму. Такі матраци діляться на два види: пружинні та безпружинні.

В основі пружинних виробів використовується блок пружин, після якого йде спеціальний шар, який має ефект пам'яті. Такі моделі доволі високі, і їх можна купувати для людей із різною вагою тіла.

Безпружинні вироби можуть складатися з декількох шарів. Залежно від їх кількості та виду матеріалу бувають тонкими чи високими. Від цих же показників залежить, який рівень навантаження вони здатні витримувати.

Переваги та недоліки виробів

Сучасні матраци відрізняються багатьма перевагами, тому мають попит серед населення:

  • можливість створити комфортне та затишне місце для відпочинку;
  • оптимальна підтримка тіла — вага рівномірно розподіляється, а тиск на плечі, стегна та суглоби зменшується;
  • легкий зігрівальний ефект в холодну пору року;
  • наявність щільної структури, яка не дозволяє паразитам проникати всередину та там розвиватися;
  • відсутність оніміння рук та ніг;
  • пористість — забезпечується природна циркуляція повітря;
  • відсутність ефекту «хвилі» — підходять для двоспального ліжка.

Вироби також мають незначні недоліки. По-перше, ціна на них висока. По-друге, не завжди потрібний зігрівальний ефект, який вони забезпечують.

Особливості вибору матраца з ефектом пам’яті

Вироби продаються у звичайних магазинах, але їх також можна замовити через інтернет. Намагаючись облаштувати зручне спальне місце, враховуйте рівень жорсткості. Обов’язково зверніть увагу на матеріали та наповнювачі. Ознайомтеся з перевагами та недоліками вибраного виробу.

Багато користувачів залишають свої відгуки на придбані речі на незалежних майданчиках. Виділіть декілька хвилин і почитайте, що вони пишуть. Можливо, саме чийсь відгук вам допоможе прийняти правильне рішення.

Звертайте увагу на бренд. Відомі торговельні марки пропонують якісні товари, адже для них репутація багато що значить.

Ортопедичні матраци з ефектом пам’яті — це адаптація до форми вашого тіла та здоровий сон.



На початок