Створи кухню мрії: головні правила вибору кухонного гарнітура

Створи кухню мрії: головні правила вибору кухонного гарнітура

Плануєте ремонт у кухні, але не знаєте, з чого почати? Для початку варто визначитися зі стилем, особливостями оформлення приміщення та підібрати кухонний гарнітур. На сучасному ринку дуже багато пропозицій меблевих комплектів з різноманітними стильними дизайнами.

Завжди є широкий вибір конструкцій, тому без проблем можна підібрати ідеальний варіант згідно з вашими уподобаннями та доступною площею кухні. Наприклад, якщо приміщення невелике, то можна купити кухонні меблі компактних розмірів, наприклад, за посиланням: https://skladmebliv.ua/ua/kukhonni-mebli-22. Крім того, є варіант вибрати кутову конфігурацію для зручності розташування.

Які меблі придбати для кухні?

Зазвичай базовий набір кухонних меблів складається з:

  • підвісних полиць;
  • шаф для зберігання продуктів та посуд;
  • кухонного столу;
  • тумб табуретів.

Деякі приміщення також можуть мати барну стійку та стільці барного типу. На стінах часто розміщують полиці для сувенірів або фотографій.

Якщо ви маєте невелику кухню, важливо правильно розмістити меблі, для чого спершу потрібно вибрати тип кухонного гарнітура. Планування може бути однорядним, дворядним, кутовим, П-подібним, півострівним або острівним. Для невеликої площі найбільш підходять кутові або однорядні гарнітури через їх компактність. Окремо до них можна додати додаткові шафки.

Існують інноваційні ідеї для поліпшення зручності меблів. Наприклад, на дверцята можна встановити карусель, яку зручно використовувати для зберігання різноманітних предметів. Щоб створити обідню зону, часто встановлюють барну стійку, а стільницю використовують не лише для прийому їжі, але і для приготування. На ринку існує багато варіантів меблів. Головне під час планування простору — максимально раціонально використовувати його та купувати виключно необхідні меблеві елементи без зайвих дрібниць.

Не знаєте, де придбати кухонний гарнітур? Завітайте у магазин меблівСКЛАД МЕБЛІВ”. Тут ви знайдете безліч пропозицій за приємними цінами та чудової якості. Усі вироби виготовлені з якісних та міцних матеріалів, тому гарантовано будуть довговічними та надійними в експлуатації.

Фурнітура — важливі дрібниці у загальному дизайні кухні

Хоча фурнітура на кухні може здатися невеликою деталлю порівняно з іншими складовими кухонного гарнітура, вона відіграє важливу роль у створенні загального враження про інтер’єр. Зовнішній вигляд ручок часто визначає атмосферу кухні. Найбільш популярним варіантом фурнітури вважається форма "П", а також поширені кнопкові ручки, які зазвичай використовують для створення стилю прованс, класичний та інших.

У дизайні високотехнологічних кухонь часто використовують інтегровані моделі або системи push-to-open, які приховують фурнітуру під поверхнею меблів. Це надає інтер’єру сучасний вигляд, адже ручки приховані всередині, і дверцята відкриваються легким натисканням на поверхню.

Матеріали виготовлення кухонь

Варто розуміти, що при створенні кухні використовуються мікс матеріалів. Зазвичай основну частину, тобто шафки, виготовляють із ламінованого ДСП. Цей матеріал є більш доступним, ніж натуральне дерево, і водночас відзначається високою стійкістю до вологи, що є важливим на кухні.

Щодо фасадів шафок, оптимальним варіантом буде МДФ. Цей матеріал є довговічнішим у порівнянні з ламінованим ДСП і доступний за ціною. У випадку, якщо ви готові вкласти більше коштів у кухню, рекомендується розглянути варіанти з дерева, алюмінію або фарбованого гнутого МДФ.

Особливу увагу варто звернути на вибір стільниці. Вона має бути стійкою до вологи та міцною, адже на цей елемент йде основне робоче навантаження на кухні.

Придбати якісні набори меблів пропонує “СКЛАД МЕБЛІВ”, на сайті якого можна знайти адреси магазинів та складів: https://skladmebliv.ua/ua/contact. У цьому магазині є широкий каталог виробів та ціни, які приємно здивують.

Колірна гама кухні

Сьогодні трендовими варіантами є монохромні варіанти. Вони виглядають елегантно та мінімалістично. Однак також цікавим поєднанням є один основний колір та два додаткових як акценти. Такі оформлення виглядають розкішно та використовуються у багатьох стилях інтер’єру. Крім того, можна вибрати неймовірно стильні золотисті або срібні відтінки та поєднати їх із матовою фурнітурою темного кольору. Це створить приємну загальну атмосферу та додасть шарму приміщенню.



На початок