Часті поломки комбайнів

Часті поломки комбайнів

Зернозбиральна кампанія — важливий процес, під час якого техніка повинна працювати безперебійно. Робота комбайнів часто порушується через дефект запчастин. Тому при комплектуванні сільгосптехніки враховується комплектування сумісне з вузлами та іншими деталями. 

Причини поломки комбайнів

Для ремонту техніки обираються оригінальні запчастини для комбайна. Під час  жнив в модулі потрапляє пил, рештки рослин. Постійна вібрація впливає на ресурс запчастин, він швидко скорочується. Робота сільгосптехніки в екстремальних умовах призводить до поломок, які потребують ремонту комбайнів. 

Запчастини виходять зі строю по наступним причинам, на які варто звернути увагу: попадання соломи та абразивних речовин у вузли, високий ступінь вібрації, корозія деталей з металу, перегрівання комбайну в звязку з великими навантаженнями, використання неякісного масла в гідравлічній системі, несвоєчасна заміна машинного масла, великі ударні навантаження на модулі комбайну, через що послаблюється їх фіксація, несвоєчасна заміна фільтрів.

Використання неправильного режиму роботи техніки також може призвести до поломки. Щоб уникнути вище названих поломок, рекомендується постійно оглядати комбайн перед і після завершення його використання.

Часті поломки вузлів комбайнів

Довготривала робота комбайну призводить до поломок будь-якої деталі. Часті поломки комбайнів відбуваються в таких модулях:

  • молотилках, що несуть відповідальність за подрібнення колосся — жорсткі стебла призводять до постійного зносу деталей;
  • винтовому транспортері, що відповідає за переміщення зерна в бункер;
  • вентиляторах для очистки та сортування зерна;
  • приводних ремнях, що забезпечують передачу тяги на різні вузли техніки;
  • леза на жатках — при попаданні твердого предмету вони виходять зі строю. 

При проведенні профілактичних робіт можна не допустити неприємний дорогий ремонт. Попереджувальні дії допоможуть фермерам захистити господарство від простою техніки. Своєчасно виконане технічне обслуговування, згідно вказівкам виробника, допоможе експлуатувати техніку без простоїв. Механікам рекомендується слідкувати за розхідними матеріалами і вчасно міняти запчастини для комбайна. Особливо слід звернути увагу на пильники, приводні ремені. Ці розхідники руйнуються від пилу та ультрафіолетового випромінювання. 

Під час ремонту необхідно використовувати оригінальні запчастини для комбайна або ж їх високоякісні аналоги з параметрами, що ідеально підходять. Для змащування вузлів рекомендується використовувати якісне мастило, яке довго зберігає свої експлуатаційні характеристики.

Своєчасний огляд комбайну після кожного використання допоможе уникнути неприємних моментів. 



На початок