Самостійна подорож: як запланувати

Самостійна подорож: як запланувати

Щоб побачити історичні пам’ятки різних країн чи відвідати інші цікаві місця, не обов’язково звертатися до туристичних компаній. Багатьом подобається подорожувати самостійно, адже це можливість планувати маршрут вільно, як хочеться.

Перший етап після вибору напрямку ー придбання квитків. З України до ЄС можна дістатися потягом або автобусом, можна із пересадками чи прямим рейсом. На https://prexsell.com/ зручно переглянути пропозиції різних перевізників і зарезервувати проїзний документ онлайн.

Яке житло вибрати

Для туристів є декілька пропозицій ー ліжко у хостелі, номер у готелі або квартира. Перший варіант виходить дешево, проте він не завжди зручний, адже доведеться ночувати у кімнаті ще з кількома людьми. Але багато кому подобається саме такий формат ー це можливість познайомитися з іншими подорожуючими або навіть знайти хороших друзів. 

Для пошуку житла зручно користуватися сервісом Booking, є також інші сервіси. На Airbnb можна знайти кімнату від власника або винайняти цілу квартиру на одного чи кількох людей. Серед тих, хто подорожує сам, популярний сайт Сouchsurfing, за його допомогою можна знайти безплатне житло для ночівлі й заодно дізнатися більше про місто, вибране для відпочинку.

Як знаходити цікаві місця

Після придбання квитків і бронювання житла час переходити до планування маршруту, а саме, вибору місць, які потрібно відвідати. Галереї, музеї, собори можна знайти в путівниках і різних матеріалах в інтернеті. Якщо хочеться відвідати нестандартні, не надто розкручені туристично пам’ятки, допоможуть:

  • TripAdvisor ー тут можна знайти різноманітні заклади, зокрема з місцевою кухнею, переглянути меню, відгуки;
  • Google мапи ー ними варто скористатися, щоб знайти кав’ярню поруч із готелем або прокласти маршрут до визначних місць;
  • соціальні мережі ー наприклад, публікації та відео блогерів у Instagram.

За тим самим принципом можна шукати цікаві місця не тільки в місті, а й за його межами.

На сайті PREXSELL зручно вибрати й зарезервувати квитки онлайн для своєї подорожі.



На початок