Розповідаємо про сучасний рекрутинг в IT

Розповідаємо про сучасний рекрутинг в IT

Рекрутинг у галузі IT https://evotalents.com/uk, або як його ще називають, IT рекрутмент - сучасний процес пошуку та підбору кваліфікованого персоналу. Незалежно від того, негативно чи позитивно ви ставитеся до рекрутерів, потрібно сприйняти факт, що на сьогоднішньому ринку праці без них не обійтися.

Що змінилося в рекрутингу за останні роки

Ще у 2017 році середня вартість найму одного фахівця перетнула межу в 4000 доларів США та продовжила невпинно зростати. У IT професіях ця цифра зараз набагато вища. Тому більшість компаній не готова просто так витрачати чималі гроші. Особливо у ситуаціях, коли наймання потрібного фахівця взагалі може не відбутися. Це накладає на рекрутерів та рекрутингові агенції певну відповідальність, - вони повинні розуміти запити клієнта та знаходити тих фахівців, які стовідсотково задовольнять потреби компанії й залишаться у ній надовго.

Діяльність рекрутингових компаній

Для розуміння ширшої картини діяльності рекрутерів та агенцій, варто навести кілька фактів.

1. Великі компанії, на відміну від маленьких, наймають співробітників майже у два рази частіше. Мобільність та фінансові активи дають їм можливість швидко закривати потреби у необхідних фахівцях. У малих компаніях таких можливостей менше, тому для того, щоб втриматись на ринку, їм потрібно розробляти власні стратегії пошуку. Рекрутери в цьому питанні повинні стати для малого бізнесу партнерами.

2. Більш ніж 60% вакансій – це заново створені посади. За таких можливостей для кандидатів та рекрутерів, роботодавці мають право розраховувати на залучення якісних спеціалістів.

3. Молоді співробітники схильні часто змінювати місце роботи. Для них більш важливе відношення роботодавця до людей та атмосфера у колективі. Часто, не отримавши відповідного ставлення, вони схильні звільнятися не дивлячись на перспективи своєї посади.

4. Близько половини кандидатів відхиляють пропозиції рекрутерів заради іншої роботи. Звичайно, у досвідчених фахівців набагато більше запрошень від роботодавців, це аксіома. Але про такі особливості рекрутерам варто не забувати під час спілкування з кандидатами.

Це лише кілька фактів що здатні проілюструвати розмах рекрутерської діяльності. Постійно виходять нові статистичні дані у багатьох напрямках рекрутингу, на які варто опиратись у роботі. Кожна IT рекрутингова агенція проводить аналіз своєї діяльності та будує стратегію на наступний рік.

Чому рекрутинг - надихає

Тут варто додати, що іт рекрутинг – це робота, яка захоплює. І для більшого переконання у цьому скажемо лише про деякі переваги професії:

  • Рекрутер здатен змінювати життя людей. Не так багато насправді важливих подій у житті. Зміна роботи – одна з таких. Рекрутер може стати причетним до цієї радості.
  • Робота рекрутера завжди азартна. Отримати перевагу у конкурентній боротьбі, обійти суперників – це справжнє змагання.
  • IT рекрутинг допомагає постійно знайомитись та спілкуватись з новими цікавими людьми, найкращими у своїх професіях.
  • Тут немає жорстких умов для входу у професію. Головними для рекрутера будуть навички та бажання працювати.

Також в IT рекрутингу гарні умови праці та пристойна заробітна плата. А ще цією професією можна гордитись. Більшість рекрутерів вважає саме так.



На початок