Ритуальні послуги та законодавство: важливість дотримання правових аспектів під час організації похорону

Ритуальні послуги та законодавство: важливість дотримання правових аспектів під час організації похорону

Коли до будинку приходить нещастя, більшість людей розгублюється і навіть не знає, з чого розпочати організацію похорон. Часто проблема починається з бюджету – не всі можуть організувати елітний похоронний обряд.

В ритуальному бюро Ритуал 24 - https://ritual24.com.ua/ можна замовити як бюджетні, так і елітні похорони з урахуванням усіх правових аспектів України. Ви зможете з агентом узгодити всі питання, щоб потім ні про що не думати - в тяжкий день варто подбати про себе та про родичів померлого. 

В агентстві можна замовити також послуги з поховання тварин, ексгумації тіла та розкриття могил для подальшої експертизи.

Які послуги можна замовити в ритуальній службі?

Смерть - це завжди тяжко. А тому треба вибрати надійне бюро та довірити організацію процесії спеціалістам. Тут можна замовити такі послуги:

  • перевезення тіла з моргу до поминальної зали, а потім на цвинтар;
  • замовлення транспорту для перевезення родичів, а також труни з покійним;
  • підготовка документів, як свідоцтво про смерть;
  • підготовка до проведення процесу прощання з покійним в спеціальній залі;
  • прикрашення зали квітами, музичний супровід;
  • організація поминального обіду на будь-який бюджет;
  • благоустрій могили;
  • послуги людей, які будуть нести труну;
  • медична допомога лікарів. 

До кожного клієнта тут індивідуальний підхід, а потому людина може бути впевнена в тому, що нічого зайвого їй пропонувати не будуть. Поховання можна замовити на будь-яку дату. 

В нашій країні кремація - https://ritual24.com.ua/krematsiya/ стає ще більш популярною через те, що це піклування про навколишнє середовище. По суті, можна так само приходити на цвинтар, приносити квіти, але не буде могили в класичному значенні. 

Після кремації родичі отримують урну з прахом. На цвинтарях є спеціальні місця для таких урн - це колумбарій, який представляє собою стіну з отворами, де і ховаються ємності з прахом. Тут також є таблички з інформацією про померлу людину. 

Правові аспекти для організації похорон

Перед тим, як людину поховати, треба пройти деякі заходи:

  • якщо людина померла в лікарні, її тіло буде передано до моргу. Тут буде проведено розтин фахівцем для того, щоб дізнатися причину смерті. Родичам видається медичне свідоцтво про смерть;
  • якщо людина померла поза домом, потрібно викликати швидку допомогу, яка, своєю чергою, викликає правоохоронні органи. Ці організації констатують факт смерті та документують це. Якщо немає доказів, які свідчать про насильницьку смерть, видається медичне свідоцтво про смерть. Може бути ухвалено рішення відправити тіло на судмедекспертизу, і тоді свідоцтво про смерть буде видано пізніше;
  • потрібно вирушити до РАГСу за довідкою про смерть.

І лише після цього можна звертатися до похоронного бюро. Однак часто буває так, що поліція з дому ще не поїхала, а в дверях уже стоять представники якихось ритуальних бюро. Не варто їм довіряти - це схема для того, щоб розкрутити вас на гроші.

Краще самостійно вибрати агентство, викликати агента на зустріч, обговорити деталі та довірити організацію похорону професіоналам, які точно не обдурять. Навпаки, бюро з бездоганною репутацією працюють для того, щоб допомагати своїм клієнтам у складний день, а не для того, щоби більше заробити.



На початок