Шолом для мотоцикла – покупка, на якій не економлять

Ви придбали мотоцикл і отримали водійське посвідчення. Поздоровляємо, але це ще не все. Тепер на вас чекає особливий шопінг, ні якому доведеться купувати спеціальну амуніцію та аксесуари.

Шолом для мотоцикла – покупка, на якій не економлять

Безперечно, якщо ви початківець, а не гонщик чи байкер з досвідом, не спішіть купувати всі елементи мотоекіпіровки. Це дорого, і не завжди доцільно. Але є один елемент, придбання якого має стати обов’язковим і першочерговим для всіх у кого є мотоцикл.

Причому шолом для мотоцикла https://motostyle.ua/zashchita/motoshlemi власники залізних коней нерідко купують у двох екземплярах – один для себе, і один для пасажира. Добре, що асортимент запропонованих моделей налічує сотні варіацій, і кожен має можливість підібрати для себе оптимальний варіант. Але оскільки вибір справді величезний, то краще скористатися порадами консультантів МотоСтиль, які підкажуть для яких ситуацій краще підбирати які варіації. Адже шоломи відрізняються не тільки дизайном чи кольором, ціною чи маркою виробника але і конструкцією і, відповідно, призначенням та функціоналом.

Захист і комфорт

Саме так, саме ці дві функції вважаються основним для такого елементу мотоекіпіровки, як шолом для мотоцикла. Але є свої нюанси. Отже виробники пропонують кілька конструкцій, кожна з яких має своє призначення:

  • Інтеграл або фул фейс;
  • Модулятор;
  • Кросовий шолом;
  • Відкритий шолом;
  • Каска.

Якщо говорити про аксесуари саме з точки зору комфорту і безпеки, то це не про каску. Цей елемент скоріше відіграє іміджеву роль, бо ні створити комфорт під час катання на мотоциклі, ні тим більше убезпечити мотоцикліста він не зможе.

Відкритий шолом – це вже щось про що можна говорити в рамках комфорту але навряд чи у форматі безпеки на високому рівні. Так він зручний тим, що майже нічого не закриває і тим самим не заважає ні обзору ані рухам мотоцикліста. Але безпека тут на мінімально можливому рівні.

Кросовий шолом – то для професійних гонщиків. Він розроблений так щоб ні в якому разі не заважати мотоциклісту. Тобто він супер легкий і майже «невідчутний». Щодо безпеки, так він здатен захистити голову людини. Для захисту очей доведеться купити окремо спеціальні окуляри, бо у шолома, в класичному виконанні моделі, немає візора. Але це спеціальні шоломи для перегонів, які справді не заважають мотоциклісту під час перегонів по пересіченій місцевості.

А от модулятор і інтеграл – це лідери в плані безпеки, особливо фул-фейс. Назва говорить сама за себе – це шолом для мотоцикла, який повністю закриває і голову і обличчя мотоцикліста. Відсутність рухомих елементів робить його мега надійним. Модулятор – теж закриває  голову і обличчя, але має рухомий елемент (відкидний) в області підборіддя. Це зручно, але як кажуть Профі, вже на кілька градусів знижує рівень безпеки.

шолом

Якщо вам потрібен шолом тільки для катання по місту – аксесуар відкритого типу буде оптимальним. Хоча, для максимального комфорту, особливо у холодну пору року, краще обрати модулятор. А от якщо на вас чекає довга дорога по трасі, ваш стиль їзди агресивний і ви катаєтеся на відчутних швидкостях, експерти MotoStyle радять обирати інтеграл. Це вже серйозна інвестиція і в безпеку і в комфорт.



На початок