Введено додаткові заходи для безвізового режиму з ЄС

Бердянськ 24
18.08.2015 · 16:17 · переглядів - 445

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО від 20 липня про додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Євросоюзом

Введено додаткові заходи для безвізового режиму з ЄС

Згідно з рішенням, уряд має невідкладно вжити додаткових заходів щодо забезпечення реалізації рекомендацій Єврокомісії про прогрес України з імплементації плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, повідомляє сайт Громадського ТБ.

Кабмін має також забезпечити схвалення концепції створення національної системи ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства та затвердження плану заходів щодо її реалізації.

Крім того, Міністерству внутрішніх справ доручено невідкладно забезпечити завершення будівництва та належного облаштування пункту тимчасового розміщення біженців у Яготині Київської області, а також пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, у Мартинівському на Миколаївщині.

Державній прикордонній службі доручено до 18 вересня домовитися з суміжними державами про спільне патрулювання державного кордону. У місячний строк відомство має вжити заходів щодо укладання міжнародних договорів з організації спільного з відповідними органами суміжних держав патрулювання держкордону і контролю в пунктах пропуску.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації має впровадити захищену інтегровану систему обміну інформацією між базами даних правоохоронних відомств.
Крім того, адміністрація Держспецзв'язку має підготувати спільно зі СБУ і подати в місячний строк пропозиції з вдосконалення системи технічного і криптографічного захисту інформації.

Міністерству юстиції доручено підготувати та подати у двотижневий строк до Кабміну для внесення на розгляд Верховної Ради законопроект про утворення державного органу з повернення активів.

Нагадаємо, Єврокомісія має намір до 15 грудня оцінити виконання Україною плану дій для лібералізації Євросоюзом візового режиму.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок