Фестиваль дружби "З країни в Україну" завітає до Бердянську

Бердянськ 24
07.09.2015 · 14:04 · переглядів - 1692

11 вересня фестиваль "З країни в Україну" відвідає місто Бердянськ. З 12:00 до 22:00 на Приморській площі буде відбуватися дійство для молоді, дітей та їх батьків. Буде побудована сцена для виступу відомих українських музичних гуртів та показу танцювальних номерів.

Фестиваль дружби "З країни в Україну" завітає до Бердянську

Організатори обіцяють цікаву пізнавальну програму для дітей та дорослих. У центрі міста буде розбудовано наметове містечко для денних сімейних активностей, проводитимуться різноманітні захопливі майстер-класи та весела спортивна анімація. Протягом заходу буде працювати відкрита кухня, де всі бажаючі зможуть відвідати смачні страви рідної української кухні - традиційні частування різних регіонів країни.

Дітки та молодь зможуть спробувати свої сили у таких народних промислах, як писанкарство, гончарство та ліпка з глини, робота за деревом, народний розпис, ліпка та випікання жайворонків з солоного тіста, а також виготовлення ляльок-мотанок, витинанок та багато чого іншого.

Також запланована фотовиставка кращих фотокартин з усіх куточків нашої країни, будуть розміщені демонстраційні зони сучасних українських технологій. Працюватиме відкрита бібліотека, де кожен зможе знайти собі українську книгу до душі та отримати її безкоштовно. Всі охочі матимуть можливість послухати цікаві лекції з історії України, літератури, культури, архітектури та етнографії у Центральній бібліотеці.

Любителі якісної та змістовної української музики зможуть послухати знайомі та нові композиції таких сучасних гуртів та виконавців, як «NESPROSTA», «Fliyng Swan», Ірина Островська.

А родзинкою фестивалю стане кінопоказ під відкритим небом з кращих робіт проекту “Вавілон’13” про волонтерів та переселенців, які зібрано в динамічний альманах.

Головна мета фестивалю - втілювати освітні проекти для дітей і молоді. Всі активності спрямовані на пізнання України. Організатори фестивалю дружби - волонтери, що прагнуть наповнити міста атмосферою духовності та підтримки, єдністю та відчуттям українського духу та гордістю за свій рідний край.

Зазначимо, що фестиваль "З країни в Україну" відбувається вже другий рік поспіль. У минулому році мандрівкою Сходом проїхала команда загальною кількістю 136 волонтерів з 24 міст України, відвідавши такі міста, як Слов’янськ, Краматорськ, Дружківці, Лисичанськ, Сєвєродонецьк , Рубіжне, Костянтинівку, Артемівськ, Червоноармійськ, Волноваху, Маріуполь. Було проведено активностей більш ніж для 11 000 людей, серед яких понад 5 000 дітей. У планах на 2015 рік - відвідати міста Запорізької, Дніпропетровської,  Харківської областей.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок