Головні новини за ніч - 02 жовтня

Бердянськ 24
02.10.2015 · 08:58 · переглядів - 854

ОБСЄ повідомила про концентрацію важкого озброєння бойовиків, Україна оштрафувала російські авіакомпанії

Головні новини за ніч - 02 жовтня

ОБСЄ повідомила про концентрацію важкого озброєння бойовиків на Донбасі

Безпілотний літальний апарат ОБСЄ 29 вересня помітив велику концентрацію важкого озброєння в підконтрольних районах бойовиків «ДНР», йдеться в звіті моніторингової місії.

За інформацією, безпілотник зафіксував шість танків, вісім бронетранспортерів і 17 вантажівок в районі Комсомольського (73 км на північний схід від Маріуполя. Ще приблизно 14 танків було зафіксовано в районі Солнцево (59 км північно-східніше Маріуполя).

Крім того, ОБСЄ зафіксувала біля селища Комсомольське близько 40 осіб, які брали участь у навчаннях із залученням п'яти протитанкових гармат Рапіра.

Через місяць переговорів тристороння контактна група у Мінську підписала угоду про відведення зброї калібром менше 100 мм. Спеціальна місія ОБСЄ в Україніспостерігатиме за дотриманням виконання сторонами угоди.

Україна оштрафувала російські компанії, які літали в окупований Крим

Україна оштрафовала на 646 мільйонів гривень російські авіакомпанії, які літали в окупований Крим.

«За фактами порушення повітряного простору над Кримом російськими авіакомпаніями на 1 жовтня 2015 року складено 4 750 штук протоколів на загальну суму 646 мільйонів гривень. Сплачено до держбюджету: 00 гривень 00 копійок», - повідомив заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов на своїй сторінці в Facebook.

25 вересня, Кабінет міністрів України, згідно з рішенням РНБО, прийняв рішення про заборону польотів в Україну російських авіакомпаній, в першу чергу компаній Аерофлот і Трансаеро.

22 вересня в Україні набули чинності прийняті нещодавно санкції. РНБО 2 вересня розширила перелік юридичних і фізичних осіб РФ та інших держав, щодо яких застосовуються санкції. Пізніше на офіційному сайті президента України Петра Порошенка оприлюднено указ про введення в дію рішення РНБО про застосування персональних санкцій.

До указу додаються два додатки з повними списками фізичних та юридичних осіб, до яких застосовуються санкції та інші обмежувальні заходи строком на 1 рік.

У списку фізичних осіб вказані 388 осіб, у списку юридичних осіб - 105 компаній та інших організацій.

У Сирії повстанці обстріляли російський літак

Сирійські повстанці обстріляли російський штурмовик Су-25, який 30 вересня намагався атакувати їх позиції в районі міста Хама.

Відео обстрілу було опубліковано в YouTube 1 жовтня. На записі видно, як літак після обстрілів починає втрачати висоту. Проте через кілька секунд літак вирівнюється і відлітає.

Рада Федерації зранку 30 вересня дала згоду на використання російських військ у Сирії за запитом президента РФ Владіміра Путіна.

Через кілька годин після рішення Ради Федерації міжнародні новинні агентства повідомили, що російські ВПС завдали першого удару в сирійській провінції Хомс.

У офіційній заяві міністерство оборони РФ запевняє, що авіація завдає удари по позиціях Ісламської держави.

Проте сирійська опозиція, західні ЗМІ та деякі блогери повідомляють, що удари були завдані по позиціях повстанців.

Німеччина зажадала від Росії інформації про повітряні атаки в Сирії.

Британія закликала Росію довести, що вона била в Сирії по ісламістах, а не по опозиції.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок