Поетично-музичний вечір «Абрикоси Донбасу» у Бердянську

Бердянськ 24
12.10.2015 · 09:06 · переглядів - 1163

У вівторок, 13 жовтня, у Бердянську (Запорізька область) відбудеться поетично-музичний вечір поетеси Любові Якимчук та музиканта Марка Токаря.

Поетично-музичний вечір «Абрикоси Донбасу» у Бердянську

Під час зустрічі під музичний супровід звучатимуть вірші з нової збірки поетеси «Абрикоси Донбасу», що вийшла у ВСЛ . Початок – о 16:00  в Бердянському художньому музеї ім. Бродського (вул. Карла Маркса, 29).

Донбас — це світ абрикосів та териконів, ніжний і водночас трагічний світ. Цей простір розрісся вшир та вглиб і тепер так само вшир і вглиб руйнується війною. Занурює у цей світ поеми Любові Якимчук «Абрикоси Донбасу» та циклу «Розкладання» імпровізаційна музика Марка Токаря, контрабас якого уміє розмовляти мовою людей.

Музично-поетичний дует Марка Токаря і Любові Якимчук створено 2009 року, перший виступ відбувся на Міжнародному літературному фестивалі у Львові. Відтоді з різними програмами митці виступали в Україні та Польщі.

Любов Якимчук — українська поетка і журналістка. Народилася в Первомайську на Луганщині, зараз живе в Києві. Закінчила Луганський національний університет ім. Т.Шевченка та Києво-Могилянську академію. Лауреатка Міжнародної «Поетичної слов’янської премії», Літературної премії імені Богдана-Ігоря Антонича, премії видавництва «Смолоскип», премії ім. Василя Симоненка та ін. Авторка поетичних збірок «, як МОДА» та «Абрикоси Донбасу». Учасниця літературних фестивалів в Україні, Німеччині, Швеції та Польщі.

Виступає в музично-поетичному дуеті із фріджазовим контрабасистом Марком Токарем. Вірші Любові Якимчук разом із віршами Сергія Жадана звучать у проекті Мар’яни Садовської для чотирьох голосів і чотирьох контрабасів «2014». Також на її вірші створено українсько-британський музичний проект «Aphrodite». Вірші та проза перекладені англійською, німецькою, швецькою, польською, російською, естонською мовами та на іврит.

Марк Токар — імпровізаційний джазовий контрабасист, перший український музикант, який грав на Chicago Jazz Festival. Народився у Львові, зараз живе в Києві. Музику вивчав у Львові, Кракові та Катовіцах. Його перший альбом Yatoku (з Юрієм Яремчуком та Клаусом Кугелем) був виданий лейблом Not Two 2006 року. З 2007 року він є учасником Ken Vandermark Resonance Project, як музикант грає в багатьох проектах та на фестивалях в США, Німеччині, Польщі, Австрії, Франції, Україні, Росії, Італії, Угорщині, Люксембурзі, Чеській Республіці, Литві. Серед музично-літературних проектів — дует з Любов’ю Якимчук, літературно-музичний перформанс «Альберт, або Найвища форма страти» (з Юрієм Андруховичем та Уляною Горбачевською) та «Антонич вдома» (з Юрієм Андруховичем, Уляною Горбачевськогю, Ришардом Латецьким та Бартом Полигою).




Останні новини Бердянська
вчора, 13 травень, понеділок 2024
11 травень, субота 2024
10 травень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок