Про програму Лібералізації податкової системи та новації від ДПС

Бердянськ 24
29.11.2012 · 17:45 · переглядів - 1544

«Сьогодні податкова політика базується на рішучій відмові від фіскальних методів і переходить до сервісної функції.


НалоговаяНовий формат роботи з платниками – це шлях діалогу і компромісів. Ми прагнемо бути надійними партнерами для платників, з якими можна налагоджувати конструктивну співпрацю» - наголосила під час брифінгу журналістам начальник Бердянської ОДПІ Алла Горбатюк.

В зв'язку з цим податковою службою впроваджується ряд нових електронних сервісів. Вони створені для безконтактного спілкування з податковою, економлять витрати і робочий час платників податків. Електронні сервіси дають змогу в режимі «on-line» інформувати платників податків про стан розрахунків з бюджетом, наявну заборгованість, про податковий борг бізнес-партнера, перевірити свідоцтво партнера-єдинника, отримати результати співставлення податкового кредиту та податкових зобов’язань в реєстрах податкових накладних і Єдиному реєстрі податкових накладних, тощо

Проте інновації на цьому не закінчуються. Наприклад, зараз готується до впровадження новий електронний сервіс – «Електронний кабінет платника податків», який є одним з інструментів надання на безкоштовній основі електронних послуг в режимі реального часу. Це якісно нові форми обслуговування щодо подання податкової звітності, здійснення розрахунків з бюджетом, отримання адміністративних і інших послуг від податкових органів, що мінімізує безпосереднє спілкування платників з податківцями.

Ще один новий податковий он-лайн-сервіс – «Податковий асистент». На постійній основі через Інтернет платникам повідомлятиметься інформація про податкові ризики, які податкова виявлятиме під час моніторингу їх господарської діяльності. Листування буде індивідуальним і повністю конфіденційним. При цьому підприємцям буде запропоновано самостійно виправити помилки до офіційної подачі звітності. Фактично платник отримає від податкової служби послуги безкоштовного податкового аудиту. Скористатися сервісом зможуть відповідно ті платники, які направляють звітність через Інтернет.

На створення комфортніших умов для ведення бізнесу направлена і Програма лібералізації державної податкової політики на 2013-2014 роки, яка в даний час активно розробляється ДПС України. Сьогодні в рамках масштабної кампанії податкова служба проводить дослідження і збір пропозицій від платників податків відносно поліпшення роботи і умов діяльності бізнесу, змін і доповнень податкового законодавства. У кожного платника податків є унікальна можливість запропонувати своє бачення лібералізації державної податкової політики. За результатами збору інформації усі поради від платників Запорізької області систематизуватимуться і направлятимуться до ДПС України.

Програма лібералізації формується за принципом паритетності інтересів держави та бізнесу. Вона стане нашою спільною „дорожньою картою”, керуючись якою ми будемо стабільно працювати наступні два роки. Встановлено понад 450 спеціальних скриньок для збору пропозицій громадян у письмовому вигляді. Висловити своє бачення необхідних податкових змін можна також через єдиний веб-портал ДПСУ, електронну пошту і соціальні мережі.

«Державна податкова служба України не просто прислухається до пропозицій бізнесу, буде враховуватись регіональна специфіка та ті проблемні моменти із адмініструванням податків, що виникають на місцях» - зауважила Алла Володимирівна.

Бердянські платники податків можуть залишити свої пропозиції в спеціальній скриньці, яка розміщена в Центрі обслуговування платників податків, на 1 поверсі податкової інспекції (ін. Труда, 20), або направити їх на електронну адресу ДПС України - taxservice@sts.gov.ua.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок