Студент БДПУ відкрив виставку своїх робіт в художньому музеї

Бердянськ 24
06.12.2012 · 12:04 · переглядів - 1873

«Фотовиставковий стрибок» студента БДПУ.

Студент БДПУ відкрив виставку своїх робіт в художньому музеї

выставкаСвітла і простора зала художнього музею ім. І. І. Бродського 5 грудня о 15.00 була заповнена небайдужими до художньої справи візитерами – усі зібралися, аби бути першими, хто побачить виставку робіт «Фотоальбом» магістранта Факультету освітніх інженерно-педагогічних технологій і web-дизайнера сайту БДПУ Дмитра Гуленка. Привітати автора фоторобіт прийшли старші наставники, друзі і колеги, зокрема ректор БДПУ, доктор філологічних наук, професор Вікторія Зарва та завідувач археологічною лабораторією, кандидат історичних наук, доцент Валентина Папанова.  Добрі слова підтримки промовила ректор Вікторія Зарва: «У Бердянського державного педагогічного університету давні стосунки з художнім музеєм ім. І. І. Бродського. Я щиро вдячна керівництву музею, особливо Марині Миколаївні, та колективу за те, що вони дають можливість нашим студентам і викладачам представляти свої роботи не тільки громаді нашого університету, а й мешканцям міста… Хочу сказати, що я пишаюся такими студентами як Дмитро Гуленок – не дарма ми йому запропонували працювати в університеті (посміхається). Через фотознімки відчуваєш, що автор бачить цей світ інакше, на відміну від тебе, хочеться навіть подискутувати з приводу деякий фотографій, адже є картини статичні, а я більше люблю, коли є рух, динаміка. Замислюєшся над тим, як би ти оформив те, що побачив…».

на выставке

Завідувач археологічною лабораторією Валентина Папанова поділилась з аудиторією теплими спогадами знайомства із митцем: «Для мене Дмитро став як рідний – я з ним познайомилася 3 роки назад. Мені для експедиції нашого університету терміново потрібен був фотограф і наш спільний знайомий – лаборант археологічної лабораторії Арсеній сказав, що у нього є друг, який дуже добре фотографує, і з цього моменту я не уявляю жодної експедиції без Дмитра…»

Не дивлячись на напружений графік заходу, нам вдалося поспілкуватися із автором персональної виставки «Фотоальбом» Дмитром Гауленком, який люб’язно відповів на кілька запитань…

- Скажіть, будь ласка, чи давно Ви займаєтесь фотозйомкою?

- Уже, мабуть, 10 років, адже займаюсь фотографією ще з шкільних років.

- Що підштовхнуло Вас до того, щоби розпочати знімати?

- Тут, на фотовиставці, окрім фотографій представлені фотоапарати з власної колекції, які почав збирати ще мій батько Олександр Едуардович до мого народження. Тому, можна сказати, що я ріс серед фотоапаратів, а колекція зараз налічує понад 120 екземплярів.

- На фотовиставці та в соціальних мережах у Ваших альбомах представлені серії постановочних світлин та динамічні фотографії з весіль. Що привабливіше знімати: статику, чи «життя у русі»?

- Це складне питання, адже всі фотографії робити цікаво. Більше мені подобається знімати природу, а складніше, звісно, знімати людей.

- Чи можна замовити у Вас фотозйомку і скільки це буде коштувати?

- Для мене фотозйомка – не комерційна справа, якщо я фотографую, то моделями, переважно, є друзі. У мене поки що не було й думок стосовно того, щоби брати гроші за фотографії, адже це справа – для душі.

- Це перша персональна фотовиставка? Хто підказав її організувати?

- Ініціатором можна вважати власне мене (посміхається). У стінах музею ім. І. І. Бродського нещодавно була фотовиставка студентів-журналістів з Інституту філології та соціальних комунікацій. На телеканалі «ЮГ» я побачив сюжет про цей захід і почув таку інформацію: «Якщо ви хочете провести виставку своїх робіт, звертайтеся до керівництва музею…». Тому я не зволікав і прийшов до музею… Ось, що з цього вийшло – перша персональна фотовиставка (дивіться світлини).

- Що Ви можете порадити фотографу-початківцю?

- Я думаю, що головне – це мати смак. Якщо людина має смак, то все прийде з часом саме собою. Звісно, почитати елементарну літературу, що стосується кадрування, експозиції тощо, ніколи не буде зайвим.

Бажаємо Дмитру успіхів у його подальшій творчій діяльності, а всіх запрошуємо до музею ім. І. І. Бродського, виставка «Фотоальбом» триватиме до 13 січня 2013 року.

на выставке

на выставке

на выставке

на выставке

на выставке

Ксенія Задворна, кореспондент «Університетського Слова»




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок