Бердянські юні журналісти готові працювати, самовдосконалюватися та перемогати

Бердянськ 24
04.04.2016 · 09:20 · переглядів - 887

Поки бердянці насолоджуються вихідним днем, юні журналісти готові працювати, самовдосконалюватися та перемогати

Бердянські юні журналісти готові працювати, самовдосконалюватися та перемогати

2 квітня «юн-прессовці» ЦДЮТ зібрались для участі в міжнародному медіа-проекті «Справа. Вголос -2.0 ». Їм пощастило потрапити в список груп обраних серед молоді Запорізькій області віком 15-17 років.

Цей проект вперше реалізувався у Польщі Фундацією Нові Медіа, потім такі проекти проводили в Литві та Білорусі. На Україні цей проект діє 3 роки. У Запоріжжі та Запорізькій області учасники працюють з підготовленим тренером – Віктором Бабенко. Мета проекту «Справа. Вголос – 2.0» полягає у медіаосвіті серед молоді та заохочення до активної діяльності у сфері ЗМІ.

В суботу проводився перший тренінг з трьох, який можна назвати вступним. На ньому юні журналісти брали участь у цікавих вправах, за допомогою яких бачили один одного з різних сторін, розбирались у якостях журналіста та джерелах інформації, дізнавалися, яку роль у редакції виконує кожен працівник. Для учасників шестигодинний тренінг пройшов непомітно з перервами на кофе-брейк. На другому та третьому тренінгах, які відбудуться 12 та 16 квітня відповідно, журналісти розбиратимуть структуру тексту, інтерв’ю, маніпуляцію та журналістську етику.

Результатом спільної роботи буде створення мультимедійних газет (мультим). На кожному тренінгу журналісти поступово будуть йти до цього: на першому вже обрали тематику газети, на другому буде спроба створення першої мультими, а на третьому – аналіз попередньої праці та остаточна робота над мультимом. Мультимедійні газети візьмуть участь у призовому конкурсі, який пройде на офіційному сайті проекту та завдяки голосуванню визначаться кращі. Головний приз – безкоштовна поїздка групи до тренінгів у Львові, інші призи визначаться пізніше.

Юн-прессовці з задоволенням брали участь у майстер-класі, який підвищив їх рівень знань про медіа та соціум. Жоден не пошкодував про витрачений час, адже він був проведений з користю. Журналісти ЦДЮТ налаштовані тільки на перемогу.

Кореспондент студії «Юн-прес» Вікторія Головіна




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок