Добровільне декларування доходів - це демонстрація взаємної довіри між платниками податків та державою

Бердянськ 24
27.02.2013 · 12:19 · переглядів - 1422

Подання податкової декларації про майновий стан і доходи передбачено Конституцією України та Податковим кодексом України.

Добровільне декларування доходів - це демонстрація взаємної довіри між платниками податків та державою

Декларация доходовДекларуючи доходи та сплачуючи податки, громадяни роблять свій індивідуальний внесок у добробут нашої держави. Кожен має розуміти свої зобов'язання перед державою, і зобов'язання держави - перед ним.

Як і кожного року громадяни повинні задекларувати доходи отримані не від податкових агентів, а саме: у вигляді вартості успадкованого майна, подарунків, неустойки (штрафів, пені), відшкодування матеріальної або немайнової (моральної) шкоди. Декларуються доходи, отримані орендодавцями при наданні нерухомого або рухомого майна в оренду, а також іноземні доходи.

Суттєвою відмінністю цієї кампанії є обов'язок платників податку — фізичних осіб подавати річну податкову декларацію, якщо протягом 2012 року оподатковувані доходи нараховувалися (виплачувалися, надавалися) їм у формі заробітної плати або інших виплат і винагород у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами двома або більше податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищувала 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2012 р. — 128 760 грн). 

Метою декларування є не тільки сплата податку до бюджету, а і повернення певної суми податку, яку платник сплатив зі своєї заробітної плати упродовж минулого року. Витрати, які платник податку має право включити до податкової знижки, прописані у Податковому кодексі, зокрема, це плата за навчання, сума витрат на сплату страхових платежів і недержавних пенсійних внесків, частина суми відсотків, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом тощо.

Останній день подачі декларації – 30 квітня 2013 року, а для тих громадян, які бажають отримати податкову знижку, - впродовж всього року. 

З початком деклараційної кампанії громадяни можуть отримати консультацію контакт-центру Інформаційно-довідкового департаменту ДПС щодня з 8 години до 20 години (крім суботи та неділі) за номером: 0-800-501-007, а також безпосередньо у податковій інспекції та з'ясувати усі незрозумілі питання стосовно порядку заповнення та подання декларації.

Мешканці Бердянська та Бердянського району можуть отримати консультаційну допомогу у Центрі обслуговування платників податків. До речі, для того, щоб громадяни могли звертатися до сервісних центрів у зручний для них час запроваджено спеціальний режим роботи податківців: в будні дні – з 9-00 до 19-00, у суботу з 9-00 – 15-00. Час роботи платників податків, як правило, співпадає з режимом роботи органів ДПС, тому на період деклараційної кампанії передбачено можливість приймання декларацій у вихідні дні та вечірні години.

Для зручності обслуговування громадян і підприємців Державною податковою службою України в 2013 році впроваджено сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді.

Для користування цією послугою платникові необхідно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.

На теперішній час послуга електронного цифрового підпису надається безкоштовно в Бердянській ОДПІ, де працює Пункт реєстрації користувачів УЦСК ІДД ДПС. Обслуговує цей Пункт суб’єктів господарювання Бердянська та Бердянського району, а також інших найближчих населених пунктів.

Пункт реєстрації знаходиться за адресою: м. Бердянськ, пр. Праці, буд. 20, каб. 219. Тел. 3-86-63. 

Шановні мешканці Бердянська та Бердянського району! Не зволікайте з подачею декларацій і вже найближчим часом завітайте до податкової інспекції та задекларуйте свої доходи. Повна і своєчасна сплата податків є запорукою наповнення місцевих бюджетів та виконання важливих соціальних програм і виплат!

Заступник начальника

Бердянської ОДПІ Запорізької області Державної податкової служби

В’южаніна Анжеліка Михайлівна




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок