Наркотики Запорізької області на майже півтора мільйона гривень

Бердянськ 24
29.06.2016 · 13:57 · переглядів - 551

Цими вихідними працівниками Сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності проведено рейд територією Запорізької області, повідомив начальник вказаного підрозділу Сергій Дереза

Наркотики Запорізької області на майже півтора мільйона гривень

У місті Вільнянськ поліцейськими на залізничній станції Запоріжжя-Вантажне затримано раніше засудженого громадянина, який мав при собі флакон із наркотичною речовиною «опій екстракційний» та утримував з метою збуту. За словами фахівців, у разі перероблення цього опію на «ширку», «кайфу» вистачило б на майже сто персон.

У селі Мар’ївка запорізького району проведено обшук за місцем мешкання непрацюючої, раніше засудженої громадянки, в ході якого на присадибній ділянці вилучено двадцять тисяч сто двадцять один кущ, опійного маку, засаджені по периметру кукурудзою, а у будинку – більше п’яти кілограмів висушеної макової соломи, з якої можна було б виготовити близько чотирнадцяти літрів «опію ацетильованого» або так званої «ширки» на суму близько одного мільйона чотирьохсот тисяч гривень за цінами «чорного» ринку.

А в Мелітополі місцевий мешканець спеціалізувався на вирощуванні коноплі та переробці її в «марихуану». На городі у нього росло більше десяти кущів коноплі із ознаками культивації, а вдома поліцейські у нього вилучили банки, згортки та інші ємності із висушеною та подрібненою «марихуаною» загальною вагою більше 1,5 кілограмів на суму близько тридцяти тисяч гривень за цінами «чорного» ринку.

Наразі усе вилучене направлено на експертизу.

Відкрито кримінальні провадження за низкою статтей кримінального кодексу України, відповідно до яких наркоаграріям та наркозбувачам може загрожувати позбавлення волі на термін до восьми років, зауважив Сергій Дереза.

Сьоме управління Департаменту протидії наркозлочинності

 



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок