Український розмовний клуб у Бердянську запрошує друзів

Бердянськ 24
11.07.2016 · 11:23 · переглядів - 1134

Неформальні розмовні клуби сьогодні діють в кожному великому місті України. Останнім часом одними з найпопулярніших стали українські клуби. Є такий і у Бердянську. Він працює на базі Першого Антикафе Бердянська «ЧАС Є!».

Український розмовний клуб у Бердянську запрошує друзів

Створили український розмовний клуб у Бердянську два молоді хлопці – Олександр та Антон.

- Все починалось із «Дня української мови», який ми провели минулого року. Виявилось, що дуже багато людей хочуть спілкуватись рідною мовою, але турбуються, що їх українська недосконала. Упродовж цілого дня всі відвідувачі Антикафе спілкувались виключно українською, і ми отримали багато відгуків, що такі дні треба проводити частіше.

Сьогодні у нашому клубі вже більше двадцяти постійних членів. Разом ми граємо в настільні ігри, читаємо вірші, скоромовки, обговорюємо важливі теми та просто жартуємо. Взимку ми збирались за чаєм та кавою, влітку готуємо прохолодні лимонади, коштуємо страви національної кухні. В нас нема домашніх завдань та ніхто не ставить оцінок. Головне бажання учасників вчитися та починати говорити, - розповів організатор клубу Олександр Манжула.

- Для мене важливим є те, що це – неформальні зустрічі, не просто урок української, а дружнє спілкування. За час існування розмовного клубу ми встигли стати справжніми друзями – відпочиваємо разом на природі, влаштовуємо кіноперегляди з обговореннями, організовуємо конкурси та навіть самі створюємо ігри. Це унікальна можливість розмовляти українською не в «навчальних» умовах, а вільно й невимушено. До речі, теми зустрічей ми обираємо самостійно. Обговорюємо нові фільми та класику кіно, улюблені книги та авторів, спілкувались щодо волонтерства та роботи, що приносить прибуток, вибору професії, подорожей, улюблених місць, психології, майбутнього, нових технології… Для кожної з тем ми з Олександром шукаємо слова, які мало використовуються у побуті. Декілька разів організовували вікторини з призами для того, хто пояснить значення всіх слів.

До українського розмовного клубу може долучитись кожен бажаючий. Ми збираємось щосуботи о 18.00 у Першому Антикафе Бердянська «Час Є!». За новинами клубу можна стежити у соціальних мережах, - повідомив співзасновник українського клубу Антон Ніколаєв

Автор: Марія Кушнір

Український розмовний клуб у Першому Антикафе Бердянська "Час Є!"

  • Щосуботи в 18.00 – 20.00
  • Перше Антикафе Бердянська «ЧАС Є!» вул. Центральна, 51 (вул. К.Маркса / Р.Люксембург)
  • 20 гривень (кава, чай, печиво включені).
  • Телефон: (066)466-25-12
Тэги: антикафе



Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок