У Бердянську на Лісках з’явився наймасштабніший мурал «Це Ліски, Бебі!»

Бердянськ 24
25.08.2016 · 16:54 · переглядів - 3223

Напередодні Дня Незалежності України у мікрорайоні “Ліски” відбулося відкриття наймасштабнішого муралу під назвою «Це Ліски, Бебі!».

У Бердянську на Лісках з’явився наймасштабніший мурал «Це Ліски, Бебі!»

Мурал — це різновид монументального мистецтва, живопис на архітектурних спорудах і стаціонарних об'єктах. Ідея перетворити 13 сірих бетонних плит загальною площею 150 м2, які розділяють пляж у мікрорайоні Ліски та Бердянський морський торговельний порт, на яскраву картину належить комітету мікрорайону Ліски і депутату міської ради Миколі Рудницькому. Втілили її у життя, у рамках проекту Urban Project Бердянськ (керівник проекту Ксенія Клейнос), волонтери з «Першого Антікафе Бердянська «ЧАС Є!» та художник із Маріуполя Микола Шевченко. Спонсором виступило ПАТ «Бердянські жниварки».

Малюнок, який займає всю площу, включаючи металеві колони, виконаний у стилі німецького художника й архітектора Хундертвассера, але із символікою та атмосферою Бердянська. До створення цього муралу долучилися близько 200 бердянців та гостей міста.

На символічному відкритті муралу заступник міського голови Юлія Дойнова відзначила, що у Бердянську відбулася унікальна подія, коли поєдналися добрі помисли та дії. “Ця картина символізує мир та благополуччя. Дуже хотілося б, щоб більше таких ідей втілювалося у життя”. 

Депутат міської ради Микола Рудницький розповів, що створення муралу — це тільки початок. У планах облаштувати цю зону лавочками та клумбами — перетворити її на на величезну фотозону та зону відпочинку для мешканців і гостей міста.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок