В Бердянську забули переоформити договори оренди по збільшеним ставкам і втратили 100 тисяч

По матеріалам Наші гроші
04.10.2016 · 15:18 · переглядів - 1065

Бердянська міська рада не внесла зміни до договорів оренди земельних ділянок у частині збільшення відсоткової ставки платні і таким чином місцевий бюджет втратив 107 тис. грн.

В Бердянську забули переоформити договори оренди по збільшеним ставкам і втратили 100 тисяч

Про це йдеться в ухвалі Бердянського міськрайонного суду від 12 вересня. Згідно матеріалів справи, Бердянська міська рада рішенням від 12 грудня 2013 року затвердила новий розмір орендної плати земельних ділянок, яка обраховується у відсотках від нормативно-грошової оцінки земельних ділянок.

Так, відсоткова ставка з оренди за земельні ділянки під грязьовими озерами склала 0,09%; зайняті житловим фондом, автостоянками для зберігання особистих транспортних засобів громадян, які використовуються без отримання прибутку гаражно-будівельними, дачно-будівельними та садівницькими товариствами, індивідуальними гаражами, садовими і дачними будинками фізичних осіб – 0,09%; надані для потреб сільськогосподарського виробництва, які зайняті виробничими, побутовими та господарськими будівлями і спорудами , зоологічних парків – 0,5 %; для розміщення, будівництва, обслуговування та експлуатації об’єктів енергетики, які виробляють електричну енергію з відновлюваних джерел елегії, включаючи технологічну інфраструктуру таких об’єктів – 1 %. За інші земельні ділянки орендна плата передбачалась у розмірі від 3 до 12 %.

Як встановило досудове слідство, Бердянська міськрада на час прийняття нових ставок оренди уклала 448 договорів оренди, з яких до 65 не внесла зміни в частини збільшення орендної плати. Зокрема, з ПрАТ “Бердянський райагропромпостач”, ТОВ “Азов-Агро”, ТОВ “Агротрансойл” та ПП “Азовтехінтер”. Таким чином, місцевий бюджет недоотримав 107 тис. грн.

Для подальшого розслідування прокуратура звернулася до міськради з проханням надати доступ до частини договорів, але отримала відмову. Тож тепер прокуратура отримала дозвіл на тимчасовий доступ до документів через суд.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок