Кримінальна хроніка за вівторок, 18 жовтня

По матеріалам Пресс-служба Бердянской полиции
19.10.2016 · 16:20 · переглядів - 811

До Бердянського відділу поліції надійшла 61 заява від громадян – переважно на конфліктні ситуації на сімейному і побутовому підґрунті. Тяжких злочинів допущено не було. Нарядами керував старший інспектор Денис Солдатенко.

Кримінальна хроніка за вівторок, 18 жовтня

Із кримінальних подій зареєстрована квартирна крадіжка, яка сталася вчора в період з 8-ї ранку до 15 години дня. Поки невстановлені зловмисники шляхом підбора ключа проникли в квартиру за адресою пр. Східний, 228 і вкрали ноутбук «Samsung», фотоапарат «Sony», гроші, ювелірні вроби, завдавши збитків на 15 тисяч грн. Просимо відгукнутися можливих свідків. Ну, а громадян закликаємо не чекати візитів непроханих гостей, а заздалегідь встановити надійні замки, а краще сигналізацію. 

Ну і набирає обертів телефонне шахрайство через відомий сайт по купівлі і продажу товарів і послуг – і це не тільки в нашому регіоні. Не буду вдаватися у подробиці, але, практично, щодня реєструються декілька заяв з подібним змістом - за вчора, наприклад, 3 повідомлення. Причому потерпілими можуть бути як добропорядні продавці, так і покупці. Якщо ви, наприклад, в Бердянську виклали об’яву про продаж якогось товару, то вам може подзвонити «покупець» - шахрай і згодитися його купити. Для перерахунку грошей попросить назвати номер карточки. Після цього вам подзвонить «працівник банку» -ще один шахрай, і повідомить, що гроші прийшли, але для їх «розблокування» треба ввести комбінацію цифр. Після виконання вимог у вас з карточки зникне вся сума, а може ще й залізти у кредитну лінію. Якщо ж ви самі щось купуєте через інтернет, то тут, взагалі, все просто. Шахраї дають об’яву – а спектр товару від весільної сукні до висушених тарганів. Ви, в якості передплати, перераховуєте гроші після чого зв’язок з ним переривається, а товар, звісно, ніхто вам не надсилає. При цьому самі «покупець», «продавець» можуть відбувати термін у виправній колонії у Львові, наприклад, а «банківський працівник» проживати в тій же Одесі. Працівники поліції кібервідділу, безумовно, відслідковують ці ланцюжки. Але для кожного кроку з’ясування – дзвінків, транзакцій, щоб не порушити права людини, «банківську таємницю», необхідні ухвали суду - а це все час, відстані. Та і саме шахрайство за юридичними нормами не являється тяжким злочином. Так що, будь ласка, будьте обачними при купівлі-продажу через інтренет – сайти, пам’ятайте про конфіденційність особистих даних.

На сьогодні всі новини. Будемо сподіватися, що надана інформація буде вам корисна і допоможе в тій чи іншій життєвій ситуації. Про всі випадки правопорушень свідком яких ви стали, просимо повідомляти за телефонами довіри: 4-72-02 – приймальна начальника відділу поліції, 3-51-02 – чергова частина, 102- цілодобово, безкоштовно з усіх видів зв’язку.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок