Бердянський міський центр зайнятості інформує

Бердянськ 24
20.10.2016 · 15:03 · переглядів - 1017

Інформація щодо Закону України "Про зайнятість населення"

Бердянський міський центр зайнятості інформує

Відповідно до п.4 част. 3 ст. 50 Закону України "Про зайнятість населення", який набрав чинності з 01.01.2013 року, роботодавці зобов’язані  своєчасно та в повному обсязі у порядку, затвердженому державною службою зайнятості, за погодженням з центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної політики у галузі статистики, подавати до державної служби зайнятості, інформацію про:

  • попит на робочу силу (вакансії);
  • заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, у тому числі ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання за два місяці до вивільнення.

Відповідно до Закону України «Про внесення зміни до статті 14 Закону України "Про зайнятість населення" щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення», який набрав чинності з 30.08.2016 року, частину першу статті 14 доповнено пунктом 8 такого змісту: "8) учасники бойових дій, зазначені у пунктах 19 та 20 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Таким чином внесені зміни передбачають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Для працевлаштування, категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, в тому числі учасники АТО, підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік.

Роботодавці, в тому числі, які мають право на компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, можуть звертатися до служби зайнятості з метою працевлаштування даної категорії громадян.

 




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок