Крадіжки та випадки шахрайства у кримінальній хрониці за 31 жовтня

По матеріалам Прес-служба Бердянської поліції
01.11.2016 · 15:53 · переглядів - 1193

Короткий огляд кримінальних зведень за минулу добу

Крадіжки та випадки шахрайства у кримінальній хрониці за 31 жовтня

До чергової частини відділу надійшло 53 звернення громадян, тяжких злочинів допущено не було. Нарядами керував старший інспектор Сергій Кірєєв.

А розпочнемо з випадків шахрайства. На жаль, не зважаючи на всі попередження, заяви з подібним змістом реєструються майже щодня.

Ось і вчора – жителька міста, 1984 року народження, замовила через інтернет чоботи, перерахувала 1000грн. Все – гроші «пропали», товару немає, зв'язок з «продавцем» відсутній.

Інша наша землячка, 1980 року народження, таким же чином хотіла придбати диван. Вона відправила 800грн. і, як ви розумієте, теж без відповіді. Безумовно, по цим випадкам будуть розпочаті кримінальні провадження, в ході яких слідчий дасть запити в головні офіси фінустанов, через які були здійсненні платежі. Ті, коли дійде черга – ви розумієте який у них вал запитів ? – дадуть прізвище, ім’я, по-батькові власника картки. Але це не зробить його (її) автоматично злодіями. Пам’ятаєте у фільмі «Місто зустрічі змінити не можна» Жеглов каже –« сидить там бабулька божий одуванчик і знати нічого не знає». Крім того, вони можуть проживати за сотні кілометрів, у Львові, наприклад. Щоб з’ясувати хто «продавець», або хоча б дізнатися де знаходиться мобільний телефон, з якого розмовляв шахрай, необхідно ряд дозволів суду. А це теж - ще час, ще відстані. Тому, будь ласка, візьміть за правило – вранці «стільця» ввечері гроші, ввечері «стільця» зранку гроші і ніяк не навпаки.

Продовжуються реєстрації і крадіжок з СОТ. Так мешканка дачного кооперативу «Мрія» звернулася с заявою, що з незачиненого сараю в ніч з 30 на 31 жовтня невідомі вкрали велосипед «Stels challenger» синього кольору. А жителька вул. Центральна, с. Новопертрівка, повідомила, що у неї, теж з сараю і теж з 30 на 31 жовтня, вкрали півника і 3-х курей. І це не «лисичка-сестричка», так як крім птиці пропала і металева миска.

Ну, і, як кажуть, краще пізніше чим ніколи – вчора у старшого групи кримінальної поліції «Гора» Бердянського відділу оперуповноваженого Романа Рибалки був День народження. Дозвольте привітати його з цією датою, побажати міцного здоров’я, сімейного затишку, успіхів у роботі. До речі, його група розкрила крадіжку гаражу, яка сталася на минулому тижні по вул. Волонтерів, 51. 2-є раніше засуджених громадян скористалися тим, що власник декілька місяців ним не користувався, а звернувся в поліцію тільки тоді, коли не побачив його здалеку. Так ось, вони, «по-хазяйські», продали гараж, в принципі, законослухняним громадянам, які, нічого не підозрюючи, встановили його в цьому ж районі.

На сьогодні це все на що ми хотіли звернути вашу увагу.

Наші телефони довіри: 4-72-02 – приймальна начальника відділу поліції, 3-51-02- чергова частина, 102 – цілодобово, безкоштовно з усіх видів зв’язку.

Будьте обачні, всього вам найкращого.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок