Детективна історія з двома «невідомими» в кримінальній хроніці за середу, 9 листопада

По матеріалам Пресс-служба Бердянской полиции
10.11.2016 · 16:54 · переглядів - 2113

До чергової частини надійшло 79 заяв. Нарядами керував старший інспектор Сергій Кірєєв.

Детективна історія з двома «невідомими» в кримінальній хроніці за середу, 9 листопада

А розпочнемо з чергового прикладу свідомості і небайдужості громадян. Так вчора, близько 17-ї години, подружжя пенсіонерів відпочивала біля під’їзду будинку по вул. Північна, 8. До них підбігла дівчина, як потім з’ясувалося місцева громадянка, 1978 року народження, вихопила сумочку і спробувала втекти. Свідком цього став працівник виконкому Олексій Проданов. Він не розгубився, кинувся навздогін, затримав. Після чого передав підозрювану місцевому дільничному Станіславу Писанцю, з яким зв’язався по телефону – по своїм службовим обов’язкам він часто контактує з дільничними інспекторами поліції. Чергова слідчо-оперативна група оглянула місце події, вилучила речові докази, опитала свідків. По даному факту розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 186 КК України (пограбування) - відкрите заволодіння чужим майном). 

Що стосується крадіжок – тайного заволодіння, то вони теж були зареєстровані у черговій частині. Так, звернувся житель вул. Матвєєва, пенсіонер, 1946 року народження, що у нього, в ніч з 8-го на 9-те листопада, невідомі з гаражу, шляхом пошкодження вікна, вкрали 5 вудочок, завдавши збитків на 2500грн. Постраждав від крадіїв і неповнолітній, 2003 року народження – у нього під час занять у спортивній секції закладу по вул. Земська, з кишені куртки пропав мобільний телефон «Lenovo», вартістю 3900 грн.

Співробітники кримінальної поліції розслідуючи справу про викрадення інструменту з дачного кооперативу «Дружба», яка сталася напередодні, «по гарячому» затримали місцевого мешканця, 1984 року народження, який, в цьому ж садово-городницькому товаристві вкрав 2-і металеві ванни.

Детективна історія з двома «невідомими».

Неспокійна ніч видалася для співробітників Бердянського відділу поліції. І хоча вранці можна, навіть, посміятися с горе-мінерів, але по розвитку подій прийшлося в екстреному порядку «задіювати» і дільничних, і оперативний склад відділу і «підключати» співробітників СБУ.

Перший дзвінок в чергову частину Бердянського відділу поліції надійшов о 2.50. Невідомий громадянин повідомляв, що дехто, р.С, мешканець с. Осипенко, Бердянського району, зберігає дома набої і збирається їх транспортувати. В 3.12 надійшло повідомлення від диспетчера ДСНС, що їм також подзвонив невідомий, і сказав, що міст в с.Осипенко замінований. А ще через деякий час до ДСНС знову зателефонували і повідомили, що горить домівка цього самого гр. С. (забігаючи вперед - ця, як і інші, інформація не підтвердилася).

На місце виїхали керівництво відділу, спеціально створена група співробітників поліції, піднятих по тривозі, працівники СБУ. Для перевірки об’єктів була викликана вибухово-технічна група ГУ НП в Запорізькій області.

Поки спеціалісти перевіряли об’єкти, оперативники встановлювали картину подій. Двоє мешканців села Осипенко - 1980 і 1979 років народження, обоє раніше засуджені, звечора вживали спиртні напої. Десь біля опівночі «пересіклися» і продовжили «відпочивати», а близько 3-х годин ночі вирішили «перевірити» поліцію і ДСНС – «а як же там проходить реформа?». Тим більше, що відомства їм «не чужі» - у одного родич працює пожежним, а для іншого, з 4-ма то судимостями, поліція взагалі, мов рідня.

Зараз вони в Бердянському відділу поліції дають свідчення, каються, обвинувачують один одного і «оковиту».

Дана подія внесена до ЄРДР за ознаками ст.259 КК України ( Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Ступінь відповідальності кожного буде встановлена в ході досудового слідства, ну а міру покарання, а це може бути позбавлення волі до 6-ти років, визначить суд.

На сьогодні це все про що ми хотіли з вами поговорити. Наші телефони довіри: 4-72-02 – приймальна начальника відділу поліції, 3-51-02- чергова частина, 102 – цілодобово, безкоштовно з усіх видів зв’язку.

Будьте обачні, всього вам найкращого.

Речник Бердянського відділу поліції Ігор Горецький.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 5 травень, неділя 2024
вчора, 4 травень, субота 2024
3 травень, п'ятниця 2024
2 травень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок