У Бердянську обговорили питання покращення співпраці з роботодавцями

Бердянськ 24
23.01.2017 · 11:24 · переглядів - 1167

18-19 січня 2017 року в Бердянському міському центрі зайнятості відбулися робочі зустрічі з керівниками ринкоутворюючих підприємств міста.

У Бердянську обговорили питання покращення співпраці з роботодавцями

Відкрила заходи директор Бердянського міського центру зайнятості Олена Романова. «Служба зайнятості знаходиться в умовах активного реформування, в рамках якого буде значно підвищена ефективність роботи центрів зайнятості як для безробітного населення, так і для роботодавців. Проте, сьогодні для нас дуже важлива підтримка з боку роботодавців, які забезпечують створення нових робочих місць, наявність вакансій і можуть поділитися своїми думками щодо покращення роботи служби зайнятості», - зазначила під час виступу на нараді Олена Романова.

Продовжуючи нараду, заступник директора Бердянського міського центру зайнятості Лариса Михайленко доповіла результати проведеної за 2016 рік роботи та презентувала весь перелік послуг, який надається службою зайнятості. Так, протягом 2016 року системно впроваджувалися організаційні зміни та нові підходи до обслуговування клієнтів, що дало позитивні результати: збільшилась кількість роботодавців, які отримували послуги та кількість вакансій, наданих ними до районної служби зайнятості. Також Лариса Миколаївна зазначила, що минулого року було запроваджено новий регламент обслуговування клієнтів служби зайнятості, що дозволило скоротити тривалість пошуку роботи для населення, збільшити кількість осіб, які отримали робочі місця ще до набуття ними статусу безробітного, змогли пройти професійне навчання, взяти участь в оплачуваних громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Ознайомили роботодавців і з інноваційними послугами, підходами, формами роботи центрів зайнятості – «електронною чергою» для безробітного населення та роботодавців, відеорезюме, відеовакансії, презентації роботодавців, он-лайн співбесід з роботодавцями. Усі зазначені форми роботи дозволяють користувачам отримувати частину послуг Служби дистанційно.

Заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Ігор Лазукін підвів підсумки роботи Бердянського міського центру зайнятості за 2016 рік в частині надання послуг роботодавцям, нагадав про можливість виплати компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям за працевлаштування безробітних на нові робочі місця, можливості працевлаштування внутрішньо переміщених осіб з компенсацією оплати праці роботодавцю, організації оплачуваних громадських та інших роботах тимчасового характеру, звітності.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Юлія Іванченко повідомила про результати конкурсного відбору навчальних закладів на 2017 рік, акцентувала увагу присутніх на можливості направлення безробітних на проходження навчання на базі центрів професійно-технічної освіти ДСЗ та навчальних закладах Запорізької області під замовлення роботодавців. Представники ринкоутворюючих підприємств активно цікавилися можливістю організації навчання шляхом стажування, організації курсів цільового призначення на їх замовлення, умовами, формами, строками, напрямками та перевагами професійного навчання. У ході зустрічей з роботодавцями Бердянська було піднято питання щодо терміну навчання, рівня набутої кваліфікації, можливості проходження виробничої практики безпосередньо на підприємствах міста.

Слід зазначити, що обговорені можливості співпраці центру зайнятості з роботодавцями щодо надання послуг населенню та підприємствам за сучасними міжнародними стандартами мають суттєве значення для розвитку та модернізації служи зайнятості в цілому.

Юлія Іванченко, начальник активної підтримки безробітних




Останні новини Бердянська
сьогодні, 4 травень, субота 2024
вчора, 3 травень, п'ятниця 2024
2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок