Підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних Запорізької області

Бердянськ 24
27.01.2017 · 12:18 · переглядів - 809

Визначені партнери служби зайнятості в роботі з організації професійного навчання зареєстрованих безробітних та їх проживання під час навчанняв 2017 році

Підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних Запорізької області

Одним із напрямів активної підтримки зареєстрованих безробітних є організація їх професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації з метою підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці.

Важливими передумовами ефективного професійного навчання безробітних є узгодження потреб, намагань та інтересів особистості з особливостями ринку праці, вимогами роботодавців до професійних та особистісних якостей людини. Тому для державної служби зайнятості одним з основних завдань сьогодення є:

  • приведення освітньо-кваліфікаційного складу зареєстрованих безробітних у відповідність до потреб ринку праці;
  • допомога в зміні особою виду діяльності (професії, фаху) на вимогу роботодавця;
  • сприяння підприємницьким ініціативам безробітних.

Професійне навчання зареєстрованих безробітних та (або) проживання зареєстрованих безробітних під час навчання може відбуватися на базі вищих та професійно-технічних навчальних закладів, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання (далі – навчальний заклад).

Підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних Запорізької області в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, що розташовані в інших регіонах України, не є платною послугою, фінансується за рахунок коштів Фонду та організується без застосування процедури Відбору. У цих учбових закладах створена потужна сучасна високотехнологічна матеріально-технічна база, а в навчально-виробничий процес впроваджуються інформаційно-комунікаційні технології та андрагогічні методики, використовується високотехнологічне устаткування, забезпечуються сучасні та комфортні умови проживання в гуртожитках.

За попереднім прогнозом майже 10 тисяч мешканців Запорізької області потребуватимуть у 2017 році сприяння служби зайнятості в організації професійного навчання. До такої співпраці планується залучити 43 навчальних заклади Запорізької області, 7 (з 11) центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та 16 установ для забезпечення проживання зареєстрованих безробітних під час навчання.

Протягом поточного року договори на професійне навчання зареєстрованих безробітних будуть укладатися в разі формування навчальних груп або за індивідуальною формою на замовлення роботодавців або для провадження підприємницької діяльності.

З метою максимального задоволення кадрових потреб роботодавців або підтримки підприємницьких ініціатив громадян планується організовувати професійне навчання за більш широким переліком професій (понад 110 робітничих професій та спеціальностей, напрямків, курсів цільового призначення) із застосуванням різних форм (видів, методів, методик) учбового процесу за погодженням робочих навчальних планів та програм для урахування вимог до претендентів на вакансії, побажань безробітних та професійних стандартів.

Для детальної інформації звертайтеся до Бердянського міського центру зайнятості або за телефоном 4-70-89.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок