За шість крадіжок в місця позбавлення волі строком на 4 роки

Бердянськ 24
10.02.2017 · 13:24 · переглядів - 1218

Вироком Бердянського міськрайонного суду від 01.02.2017 засуджено раніше неодноразово судимого місцевого жителя за 6 фактами викрадень чужого майна

За шість крадіжок в місця позбавлення волі строком на 4 роки

Так, протягом квітня – червня 2016 року він вчиняв крадіжки з проникненням до будинків, де викрадав всі коштовні речі, а одне пограбування вчинив з ломбарду у присутності свого знайомого.

Суд призначив злочинцю мінімальне покарання, яке передбачено санкціями статей 185 ч.3, 186 ч. 3, 357 ч. 3 КК України та остаточно вирішив направити його в місця позбавлення волі строком на 4 роки. Судом враховано визнання вини обвинуваченим, щире каяття, повне відшкодування спричинених збитків потерпілим, зокрема, більшість речей було повернуто обвинуваченим з власної ініціативи навіть тоді, коли потерпілі ще не звернулися до поліції. Однак кримінальне законодавство не передбачає звільнення від кримінальної відповідальності у цьому випадку, оскільки злочин визнається закінченим коли злочинець мав реальну можливість розпорядитись викраденим майном.

Як завжди у аналогічних випадках постраждав не лише обвинувачений, але і його рідні, однак в цьому випадку не лише морально, але і матеріально, так як обвинуваченому під час досудового розслідування судом був встановлений запобіжний захід у вигляді застави, але у зв’язку з невиконанням умов застави всі внесені родичами гроші в сумі 20000 гривень, були перераховані в дохід держави.

Прокурор Бердянської 
місцевої прокуратури
молодший радник юстиції

Віктор Михайлович Сушко




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок