Перенесення святкування Дня міста? В Бердянську планують вивчити суспільну думку

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.02.2017 · 15:37 · переглядів - 4392

Відповідне рішення прийняли депутати міської ради під час засідання Дня депутата.

Перенесення святкування Дня міста? В Бердянську планують вивчити суспільну думку

З ініціативою перенесення Дня міста з 17-го вересня на перші дні літа виступив депутат міської ради від партії «Соціалісти» Володимир Безверхий. Варто відзначити, що дана пропозиція вже не вперше обговорюється в стінах міської ради. Основна аргументація – проведення загальноміських заходів на початку сезону, сприятиме піднесенню курортного іміджу Бердянська. В той же час заходи з нагоди визволення Бердянська з під нацистської окупації залишаться як і раніше, 17-го вересня.

Міський голова Володимир Чепурний відзначив, що затвердження відповідного рішення буде можливе лише після вивчення суспільної думки мешканців міста. У зв’язку з цим було створено робочу групу, яка проаналізує відношення бердянців до такої ініціативи.

Враховуючи, що офіційна історія Бердянська відраховується з початку будівництва пристані в 1827-му році, а розвиток міста нерозривно пов’язаний з Бердянським портом, на засіданні депутатського дня пролунала пропозиція перенесення Дня міста на 12 червня –День морського та річного флоту України. Саме в цей день відбуваються офіційні заходи в Бердянському морському торговельному порту.

Ще одним варіантом перенесення Дня міста на літні місяці може послугувати 1 липня – цього дня в 1830-му році завершилось будівництво пристані порту.

Перелік варіантів перенесення Дня міста та відношення бердянців до цієї ініціативи робоча група має представити через 10 днів.

 




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок