Наївна довірливість, крадіжки та курйозний дзвінок у кримінальній хрониці за 20 лютого

По матеріалам Пресс-служба Бердянской полиции
21.02.2017 · 16:13 · переглядів - 2301

Короткий огляд поточних кримінальних подій за минулу добу

Наївна довірливість, крадіжки та курйозний дзвінок у кримінальній хрониці за 20 лютого

За минулу добу до Бердянського відділу поліції Головного управління НП в Запорізькій області звернулося 55 громадян. Охорону громадського порядку, виїзди на місця пригод здійснювали співробітники сектору реагування патрульної поліції №1 Бердянського відділу під керівництвом майора поліції Олександра Коротушенка.

Незважаючи на чисельні попередження, громадяни продовжують попадатися на «вудочки» шахраїв.

Так, 20.02.17 року до Бердянського відділу поліції звернулася громадянка, 1954 року народження, з повідомленням, що їй подзвонив невідомий, представився працівником «Приватбанку» і повідомив – «у зв’язку з націоналізацією банка в його роботі відбуваються зміни і гроші, які перебувають на її рахунку треба перевести на інші, тимчасові». Для чого надав їй два мобільних номери, на які заявниця, прийшовши до терміналу в районі ринку на «АКЗ», і перерахувала понад 14000 грн. Зрозумівши, що це шахрайство, звернулася до поліції. Шановні, ви бачите, злодії в своїх схемах використовують реальні події – в цьому випадку, наприклад, стосовно приватизації банку - але тлумачать їх по своєму. Запам’ятайте, якщо хтось вам дзвонить і представляється співробітником банку, то це на 99,99 % шахраї. Якщо ж вам дуже кортить це перевірити, звертайтеся безпосередньо у відділення того банку, який вам називають по телефону або в СМС повідомленні.

Надійшла заява від громадянки 1975 року народження – матері учня однієї з шкіл, у якого, близько 16 години 19 лютого, в одному з комп’ютерних клубів пропав мобільний телефон, який він залишив без нагляду. Просимо батьків провести профілактичні бесіди з своїми дітьми про дотримання правил безпеки у поводжені з особистими речами у громадських місцях.

А у жительки с. Азовське, 1962 року народження, з веранди домоволодіння, в період з 17 до 19 години 20 лютого, невідомі вкрали велосипед. На виклик виїхали співробітники кримінальної поліції групи «Район», які «по гарячому» встановили, що крадіжку скоїв місцевий мешканець, 1983 року народження. Вкрадену річ повернуто власниці.

Знову постраждала дитина – 20 лютого до дитячої міськлікарні було доставлено хлопчика, 2015 року народження, з діагнозом: термічний опік 1-2 ступеню шиї, грудної клітини. Він госпіталізований. Як з’ясували співробітники поліції, матір приготувала чай, хлопчик тут же бавився іграшковими грабельками, якими зачепив чашку. В черговий раз нагадуємо батькам про заходи безпеки у поводженні з термічними, хімічними речовинами у побуті, з метою унеможливити їх контакти з дітьми.

І на останок трохи курйозний випадок. Житель будинку по вул. Північна, 1а – треба сказати перебуваючи на підпитку, подзвонив на телефон «102» і поцікавився – «де подівся прибиральник його двору, якого він бачив кожний ранок». Шановний пане Володимир і всі мешканці будинку, не хвилюйтесь. Як повідомив співробітникам поліції голова ТСББ, у вас новий прибиральник, який вже сьогодні приступить до виконання своїх обов’язків.

На сьогодні це все, про що ми хотіли з вами поговорити.

Наші телефони довіри: 4-72-02 – приймальна начальника відділу поліції, 3-51-02 – чергова частина, 102 – цілодобово, безкоштовно з усіх видів зв’язку.

Сподіваємось на продуктивне співробітництво.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок