Питна вода в Бердянськ надходить більш якісна, ніж її отримують користувачі після очистки водоканалом

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
28.02.2017 · 16:50 · переглядів - 5318

Про це на засіданні дорадчого комітету при міському голові з питань розвитку громадянського суспільства заявив громадський діяч Костянтин Дадаєв.

Питна вода в Бердянськ надходить більш якісна, ніж її отримують користувачі після очистки водоканалом

Активіст озвучив офіційну відповідь міськводоканалу про якість води, яку отримує місто по Каховському водогону і порівняв їх дані з результатами аналізу проб води, яку отримують користувачі.

Так, згідно відповіді КП «Бердянськводоканал» загальна жорсткість води, яку бердянський водоканал купує у комунального підприємства «Облводоканал» становить 3,7 ммоль/дм3. Результати проведеного аналізу проб води з крану користувачів, яке проводилось в Києві, свідчать, що жорсткість становить 6,6 ммоль/дм3. Санітарні норми цей показник не перевищує. Залізо загальне: на вході в місто  від 0,08 – до 0,31 мг/дм3, 0,4 мг/дм3 – отримують споживачі, при нормі 0,2 мг/дм3. Активісти поставили запитання, навіщо бердянцям оплачувати послуги «Бердянськводоканалу», якщо після доочистки та інших робіт, які проводяться на підприємстві, користувачі отримують воду гіршої якості, ніж її постачає «Облводоканал».

Документдокумент

Директор КП «Бердянськводоканал» Олександр Македонський повідомив, що комунальники до дніпровської води додають воду зі скважин, за рахунок чого її жорсткість зростає, однак перебуває в межах допустимих норм СанПіНу. Наразі комунальники до дніпровської води додають 10%  води зі скважин і можуть збільшувати цей показник до 30%. За рахунок таких дій «Бердянськводоканал»  має можливість утримувати тарифи на існуючому рівні.

Мер Володимир Чепурний повідомив, що стратегічно, в питанні водопостачання, міська влада працює в трьох напрямках – розчистка луначарських скважин, пошук інвесторів для очистки бердівської води та передача Каховського водогону в комунальну власність Бердянська. Крім того, Володимр Чепурний повідомив, що на деяких ділянках водогону часто відбувається забруднення води в результаті поривів, тому проводити доочистку вкрай необхідно, оскільки окрім озвучених показників, вода має відповідати й іншим санітарним вимогам.

Таким чином, комунальні служби міста мають можливість утримувати вартість водопостачання на існуючому рівні, за рахунок погіршення якості води; стратегічні плани міської влади мають далекосяжну перспективу і найкумедніше, що існуючі проблеми з водопостачанням Бердянська мають вирішуватись, в першу чергу, нинішнім очільником комунального підприємства Олександром Македонським, який свого часу, в якості депутата міської ради, виступав категорично проти передачі Каховського водогону до комунальної власності Бердянська.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок