Люди Пономарьова, Грановського і «вогівці» розпилили 480 мільйонів "Укрзалізниці" на оливі

По матеріалам Залізниця без корупції
13.03.2017 · 16:58 · переглядів - 4201

Центр забезпечення виробництва УЗ 9 березня опублікувало протоколи розкриття аукціонів у 8 тендерах на закупівлю оливи та мастильних матеріалів очікуваною вартістю майже пів мільярда гривень.

Люди Пономарьова, Грановського і «вогівці» розпилили 480 мільйонів "Укрзалізниці" на оливі

Ці торги стали найбільшою закупівлею олив в історії Укрзалізниці і майже в 2 рази перевищують минулорічний обсяг.

Учасниками всіх тендерів стали 3 фірми: ТОВ «Август Пром», ТОВ «Вог Аеро Джет» та ТОВ «Міроіл».

В 4-х тендерах найнижчою виявилася пропозиція ТОВ  «Август Пром» (на суму 243 мільйони гривень), в 2-х найменшу ціну дало ТОВ «Вог Аеро Джет» (на суму 185 мільйонів) та ще в 2-х ТОВ «Міроіл» (на суму 49 мільйонів гривень).

ТОВ «Август Пром» прописано в одній квартирі з ТОВ «Трейд Коммодіті», яку «кришує» бізнес-партнер депутата від БПП Грановського Андрій Адамовський.

Обидві фірми займаються реалізацією паливо мастильних матеріалів для державних замовників. «Август Пром» раніше активно торгувало з Міноборони та Центренерго та вперше переключилося на УЗ. «Трейд Коммодіті» за 2 роки виграло паливних тендерів на 6,4 мільярди гривень, з них 3,8 для Укрзалізниці.

Обидві компанії зареєстровані в житловій п’ятиповерхівці за адресою місто Кам’янське, проспект Аношкіна 80/1, квартири 24, 41, 42.

ТОВ «Міроіл» фігурує в кримінальній справі про привласнення 136 мільйонів гривень Укрзалізничпостачу компанією родичів нардепа «Волі народу» Олександра Пономарьова. За даними слідства ТОВ «ТД Агрінол» отримавши кошти від залізниці перерахувало їх ряду фіктивних компаній, в тому числі і ТОВ «Міроіл». Завод мастил «Агрінол» належить близьким родичам народного депутата Пономарьова.

2 березня на рахунки ТОВ «Вог Аеро Джет» було накладено арешт за клопотання прокуратури. Нагадаємо, що фірма є об’єктом двох кримінальних справ НАБУ про зловживання з цінами на дизпаливо після укладання договорів із сумою збитків державі понад 215 мільйонів гривень. Компанія входить в групу «Континіум» покійного нардепа Єремеєва.

ТОВ «Міроіл» пропонувало мастила та оливи, виробництва ТОВ «Російсько-Українське спільне Науково-виробниче підприємство «Агрінол», яким теж володіють родичі депутата Пономарьова.

Продукцію цієї ж фірми пропонували й «Август Пром» та «Вог Аеро Джет» але окрім неї вони також подали до тендеру інформацію про виробників ТОВ «Азмол Брітіш Петрокемікал» та ТОВ «КСМ Протетк».

ТОВ «Азмол Брітіш Петрокемікал» зареєстровано 5 місяців тому в місті Бердянськ (там же де і завод Агрінол нардепа Пономарьова) та записаний на мешканця Великобританії Теренса Дікена й естонця Павла Путінова.

На сайті Укрзалізниці оприлюднена інформація про те, що найближчим часом з переможцями аукціонів укладуть договори на постачання продукції.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 8 травень, середа 2024
вчора, 7 травень, вівторок 2024
6 травень, понеділок 2024
5 травень, неділя 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок