Підсумки Місячника профорієнтації «Професійний орієнтир»

Бердянськ 24
21.03.2017 · 11:50 · переглядів - 675

Упродовж місяця з 16 лютого 2017 року по 16 березня 2017 року в Бердянському міському центрі зайнятості проходив Місячник профорієнтації «Професійний орієнтир».

Підсумки Місячника профорієнтації «Професійний орієнтир»

У ході акції відбулись різнопланові заходи, що відповідають головній меті – підготовка до самостійного та обґрунтованого вибору до майбутнього професійного життя. Головними принципами проведення акції були наступні: затребуваність на ринку праці сьогодення, відповідність інтересам та особливостям особистості, врахування типових помилок при виборі професії, інноваційний підхід до проведення заходів даного типу, врахування цільової аудиторії дітей та акцент на пріоритетні напрямки відбору персоналу та вимог роботодавців в сучасному світі професійних стосунків.

Вихованці шкіл активно сприймали інформацію про послуги центру зайнятості, особливу зацікавленість виявляли саме тоді, коли мова йшла про можливість отримати певні інформаційні послуги в рамках профорієнтації та організацію проходження психодіагностичного обстеження. Особливу увагу дітей привернули інтерактивні ігри, спрямовані на самопізнання та саморозкриття особистості, вміння володіти собою та ситуацією в цілому, не боятися висловлювати свої нестандартні думки.

Місячник профорієнтації був різноманітним. Проведені та організовані профорієнтаційні уроки, тренінги, професіографічні екскурсії, уроки з бізнес – планування,  робота «гарячої лінії» та інші заходи. Для батьків та вчителів будуть проведені лекторії, професійні консультації,профорієнтаційні вітальні, засідання «За круглим столом».

Зробити крок до розуміння понять «бізнес», «економіка», «підприємництво» допомогли уроки з бізнес-планування, які відбулися за допомогою викладачів та студентів Бердянського державного педагогічного університету. У свою чергу, фахівці центру зайнятості надали роз’яснення щодо можливості започаткування власної справи за сприяння центру служби зайнятості.

Цікавими для учнів були професіографічні екскурсії до ТОВ «Контур», КП Бердянської міської ради - телекомпанії  «ТБ-Бердянськ». Екскурсія до ТОВ «Контур» дала змогу школярам на власні очі побачити весь процес виробництва хліба та кондитерських виробів, ознайомитися з роботою кондитерів, пекарів і тісторобів. Начальник пекарні розповів про всі ланки технологічного процесу виготовлення  хліба, про стандарти якості та санітарні норми, а начальник кондитерського цеху розповіла про роботу кондитерів. Завдяки цій екскурсії діти дізнались багато цікавої та нової інформації щодо професій та виробництва хліба взагалі, та що саме уявляють собою ці професії,  які вимоги висуваються до  працівників.

Не менш дивовижним став світ «поза камерою» на «ТБ-Бердянськ». Екскурсію проводила директор телекомпанії, Горбатко Вікторія Вікторівна,  творча людина, яка  занурена в свою роботу,  цінує свій колектив, до штату якого входить 32 знавці своєї справи, які не марнують час даремно.

Учням була розгорнута дивовижна картина життя по той бік екрану, в процесі створення якої бере участь велика кількість людей, і не просто людей, а справжніх майстрів «чарівних справ». Вихованці шкіл дізналися про специфіку складностей прямого ефіру, про особливості зйомки «без дрижання», про те, що оператор кінокамери повинен бути майже вантажником, тому що вага камери та її обладнання близько 11 кілограмів, про сучасні стилі виконання комп’ютерної графіки, операції монтажу, про те, яким чином ведеться  запис. Бажаючі мали можливість впевнитися в цьому та потримати обладнання у своїх руках.Великим здивуванням для відвідувачів компанії було те, як багато часу витрачається на підготовку до певної програми та яка велика кількість людей задіяна в цьому процесі.

Слід звернути увагу на той факт, що дітям був представлений широкий спектр професій в одній лише організації,  а саме:  журналісти, оператори відеозйомки, інженери комп’ютерної графіки, менеджер, бухгалтер, телесуфлер, водій, секретар, приймальник оголошень та інші.

Центр зайнятості висловлює подяку Горбатко Вікторії Вікторівні за змістовні та цікаві екскурсії телекомпанією «ТБ-Бердянськ», Подколзіну Леоніду Володимировичу за пізнавальну зустріч на підприємстві ТОВ «Контур».




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок