За зиму в Бердянську накопичилось три сотні сміттєзвалищ

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
28.03.2017 · 13:58 · переглядів - 1582

Такі дані озвучив в.о. начальника управління ЖКГ Андрій Удовиченко, під час доповіді про підготовку до загальноміських суботників на апаратній нараді при міському голові.

За зиму в Бердянську накопичилось три сотні сміттєзвалищ

Пропонуємо нашим читачам пригадати, яку позицію по вивезенню стихійних звалищ в Бердянську займали депутати міської ради VI скликання з підконтрольної народному депутату Пономарьову групи. Тоді вони наголошували на недоцільності виділення сотень тисяч гривень з міського бюджету на вивезення стихійних звалищ. В 2016-му році, після зміни влади, на ці потреби не були закладені кошти, однак через деякий час необхідність фінансування комунального підприємства для утилізації стихійних звалищ стала очевидною і «Бердянськекотранс» отримав необхідні дотації з міського бюджету. На 2017-й рік також передбачені кошти на вивезення стихійних звалищ.   

Для всіх адекватних людей очевидно, що стихійні звалища створюються самими мешканцями міста, що свідчить про недосконалу систему збору ТПВ в місті та низьку побутову культуру окремих верств населення. Представниками минулої команди управлінців була здійснена спроба реформування цього сектору, шляхом запровадження пакетної системи збору сміття. Наскільки вона була ефективною – тема окремого матеріалу, однак очевидно, що спроби кардинально вирішити проблему стихійних звалищ здійснювались.

За півтора року роботи нової команди та висококваліфікованих спеціалістів управління житлово-комунального господарства, окрім намірів по реформуванню системи збору та утилізації ТПВ, реальних кроків не було зроблено. Натомість, за зиму в Бердянську з’явилось три сотні стихійних звалищ в різних мікрорайонах міста. Це означає, що проблема стихійних звалищ абсолютно не вирішена, а «принципова» позиція депутатів міської ради попереднього та нинішнього скликання, була лише черговим проявом банального популізму.

Володимир Чепурний, в черговий раз, закликав комунальників навести порядок в місті до 14-го квітня. Мер запевнив, що особисто перевірить якість прибирання міських територій. За інформацією Андрія Удовиченка до загальноміських суботників буде залучено техніку комунальних підприємств, державних та приватних установ міста, в загальній кількості 24 одиниці. Планується прибрати 560 тис.мсміття, висадити 3,2 тис. зелених насаджень, залучити більше двох тисяч мешканців міста. Андрій Удовиченко закликав бердянців доличитись до загальноміських заходів з прибирання міських територій.

Отже, впродовж наступних двох тижнів – коммунальники, бюджетники та студенти безкоштовно ліквідовуватимуть наслідки проявів низької побутової культури окремих верств населення міста та бездіяльності влади в питанні впорядкування системи збору, вивозу ТПВ і відсутності заходів по запобіганню утворення стихійних звалищ.

Тэги: мусор



Останні новини Бердянська
вчора, 17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок