Бердянські депутати не підтримали ініціативу залучення науковців до розробки плану стратегічного розвитку міста

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
27.04.2017 · 15:37 · переглядів - 1437

На чергову сесію міської ради виносився проект рішення, згідно якого пропонувались виділити 80 тис. грн. для залучення науковців і застосування методів наукового аналізу для розробки плану стратегічного розвитку міста до 2022-го року.

Бердянські депутати не підтримали ініціативу залучення науковців до розробки плану стратегічного розвитку міста

В результаті обговорення, депутати прийняли рішення профінансувати лише один із пропонованих пунктів.

В рамках розробки Плану стратегічного розвитку Бердянська до 2022-го року, депутатам пропонувалось передбачити фінансування на підготовку аналітичної довідки щодо стану соціально-економічного розвитку Бердянська за 2012-2016 роки та розроблення прогнозу економічного потенціалу міста; проведення  SWOT – аналізу; наукове дослідження щодо формування базової гіпотези перспектив розвитку міста; розробка анкет та проведення експертного опитування з приводу сформованої базової гіпотези перспектив розвитку міста; наукове дослідження анкетних даних та експертного опитування для подальшого формування остаточного документу стратегії; проведення  взаємних консультацій, обговорень з приводу остаточного переліку проектів з метою дотримання фокусу стратегії; тиражування проекту Стратегії розвитку м. Бердянськ на період до 2022 для обговорення з громадськістю та ін..

Принципово, що розроблений документ, на основі ключових соціально-економічних, природно-кліматичних умов, географічного розташування та ін. аспектів, має відображати реальну перспективу функціонування міста на найближчі 5 років. Особливо важливо, щоб цей документ виконувався, а не відігравав роль під суконного листа, про який згадають раз на 5 років. Для розробки високоякісного наукового дослідження і пропонувалось залучити академіків та професорів.

Кандидат економічних наук, депутат міської ради Катерина Марченко виступила із жорсткою критикою даного проекту рішення і наголосила, що розробити дану стратегію мають виключно спеціалісти мерії без додаткового фінансування методів наукового аналізу науковцями Національної академії наук України. В результаті, більшістю голосів депутатський корпус підтримав ініціативу Марченко.

Дозволимо собі нагадати, що Основний Закон України – Конституцію, в 1996-му році, розробили науковці і, за визначенням світової спільноти, цей Документ визнано одним з кращих в Європі. А вже українські політики, своїми діями та рішеннями, спаплюжили та нівелювали результат масштабної роботи вітчизняних науковців, що сьогодні відображається в цілому ряді правових колізій, заручниками яких стають пересічні громадяни.

Своїм рішенням депутати продемонстрували відношення до застосування в Бердянську передового досвіду провідних науковців країни для визначення пріоритетних, стратегічних напрямків розвитку міста. Шкода, що бердянські депутати не демонструють таку ж принциповість, коли цілими гектарами роздають землі громади, забирають проходи до пляжів та без обговорень на сесії розподіляють мільйони бюджетних коштів.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок