Два роки позбавлення волі за ремонт ЗОШ №16

По матеріалам Наші гроші
10.05.2017 · 10:17 · переглядів - 4641

Екс-«регіоналу» дали умовний термін за недогляд завищення вартості утеплення вдвічі лише по одному об’єкту з 44

Два роки позбавлення волі за ремонт ЗОШ №16

Бердянський міськрайонний суд вироком від 26 квітня визнав винним директора ТОВ «Авалон» Едуарда Кодзаєва у службовій недбалості, внаслідок чого державі завдано збитків в розмірі 4,2 млн грн.

Згідно матеріалів справи, спільне українсько-македонське підприємство ТОВ “Авалон” та державне підприємство “Держекоінвест” у грудні 2012 року уклали угоду на роботи з капітального ремонту об’єктів соціальної сфери у Запорізькій області (44 проекти) загальною вартістю 96 млн грн. Через рік  ТОВ “Авалон” для виконання цих робіт у якості субпідрядника найняло ТОВ “Інтертехенерго”.

Згодом “Авалон” та “Держекоінвест” підписали акти частини виконаних робіт, і фірма отримала на свій рахунок 86,85 млн грн.

Серед об’єктів за які фірма отримала кошти (7,8 млн грн) був і капітальний ремонт будівлі Бердянської спеціалізованої школи №16.

Однак, як з’ясувало досудове слідство, у підписаних директором “Авалон” актах від “Інтертехенерго”, показники щодо обсягу виконаних робіт по вказаній школі були завищені. Внаслідок цього, держава отримала збитки на 4,2 млн грн.

У суді директор “Авалон” Едуард Кодзаєв свою вину у невиконанні контролю за вказаними роботами підтвердив.

Виходячи з цього, суд визнав його винним та покарав двома роками позбавлення волі з річним іспитовим строком.

Едуард Кодзаєв у 2010 році він був кандидатом у депутати до Івано-Франківської міської ради від “Партії регіонів”. Був помічником на громадських засадах народного депутата Ельбруса Тадеєва (Партія регіонів) протягом двох скликань.

У 2014 році підприємець жалівся, що потрапив у кризу, має низку об’єктів, які вже довго і зі скрипом добудовує. Проте, у цьому ж році його фірма мала отримати від ДП “Держекоінвест” 334 млн. грн. кіотських грошей призначених здебільшого на заходи із енергозбереження в будівлях.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок