Бердянськ з робочим візитом відвідав посол Болгарії в Україні

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
18.05.2017 · 15:04 · переглядів - 1713

Надзвичайний і повноважний посол Болгарії в Україні Красімір Мінчев з робочим візитом відвідав Бердянськ

Бердянськ з робочим візитом відвідав посол Болгарії в Україні

Консул зустрівся з міським головою Володимиром Чепурним, представниками болгарського національно-культурного товариства «Родолюбіє» та візьме участь в інших заходах.

На сходинках мерії посла Болгарії в Україні зустрічали хлібом-сіллю. Під час короткої зустрічі з міським головою, секретарем міської ради Красімір Мінчев обговорив ключові напрямки співробітництва між Болгарією та Україною на бердянському рівні.

Консул відзначив високий рівень співпраці офіційної української влади з болгарськими товариствами, що відзначилось збереженням національної культури, традицій та мови болгарського народу на українських землях. В той же час Красімір Мінчев закликав представників бердянської влади тісніше співпрацювати з містами-побратимами.

Містом-побратимом Бердянська в Болгарії є Ямбол. Міський голова Володимир Чепурний зазначив, що він особисто, спільно зі своєю командою докладає максимум зусиль для налагодження зв’язків з Ямболом. Мер Бердянська повідомив, що в жовтні минулого року направив запрошення міському голові Ямбола на урочистя з нагоди відзначення 190-річчя Бердянська. Консул Красімір Мінчев запевнив, що особисто сприятиме налагодженню співпраці між Бердянськом та Ямболом. При чому це має стосуватись не лише культурних проектів, а й освіти, науки та економіки.

Ректор БДПУ Ігор Богданов повідомив, що в університеті, за сприяння болгарського уряду, відкрито мовний кабінет. Користуючись нагодою він подякував за допомогу посла Болгарії в Україні та повідомив, що скористатись ним зможуть не лише студенти, а й пересічні містяни.

Голова болгарського товариства «Родолюбіє» Лариса Савченко відзначила високий рівень співпраці з представниками міської влади потягом останніх 25 років, а також подякували консулу Болгарії за всебічну підтримку, яку надає його країна.

Після офіційної зустрічі з представниками міської влади, Красімір Мінчев поспілкувався з членами товариства «Родолібіє». В програмі перебування консула Болгарії в Бердянську також передбачено покладання квітів пам’ятнику болгарського національного героя Василю Левські, відвідування музею історії Бердянська.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок