В мерії Бердянська силовики проводять обшук (ОНОВЛЕНО)

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
16.06.2017 · 13:51 · переглядів - 5325

Правоохоронці проводять обшук та виїмку документів

В мерії Бердянська силовики проводять обшук (ОНОВЛЕНО)
Фото від прокуратури Запорізьскої області

Як нам стало відомо з наших джерел, правоохоронці шукають документи, які стосуються  земельних відносин з ТОВ "Азовальянс Груп".

Обшуки проводить Бердянська міжрайона прокуратура спільно з обласним управлінням Департаменту захисту економіки Нацполіції України. Правопорядок забезпечують бердянські поліцейські.

Офіційна інформація від прокуратури Запорізької області

Бердянською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Національної поліції та Департаменту захисту економіки проводиться обшук в Бердянській міській раді в рамках кримінального провадження розпочатого за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України.

Як встановлено досудовим розслідуванням, впродовж 2014 року посадові особи Управління Держземагенства у Бердянському районі (назва управління на час вчинення правопорушення), використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби, підробили та надали до Бердянської міської ради витяг з технічної документації про нормативно грошову оцінку земельної ділянки з заниженою нормативною грошовою оцінкою земельної ділянки. На основі вказаного витягу Бердянською міською радою укладено додаткову угоду з одним із підприємств міста Бердянськ, що призвело до зменшення податку на орендовану земельну ділянку. Внаслідок вищезазначених дій місцевим бюджетом недоотримано коштів у сумі понад 1 млн.грн.

Окрім цього, обшуки проводяться і на інших об’єктах, службові особи яких причетні до вчинення даного кримінального правопорушення.

За результатами опрацювання вилучених документів в ході обшуку, прокуратурою буде надана оцінка законності дій всіх без виключення посадових осіб, які приймали участь у вказаному правопорушенні.

Слідство триває.

Офіційний коментар в.о. міського голови, секретаря міської ради Олексія Холода з цього приводу:

Холод Алексей

Це штатна ситуація, працівники прокуратури разом зі слідчим прийшли ознайомитись із документами. Це документи по роботі з юридичними особами ще за попередню каденцію — 2014 рік та раніше. Ми зі свого боку максимально сприяємо. Прокуратура разом зі слідчими працюють у своєму штатному режимі, виконавчий комітет також працює у своєму штатному режимі. Спочатку працівники прокуратури прийшли з поліцією, мабуть припускали якісь протидії. Ніхто нікому не перешкоджає, тому співробітників поліції було відпущено по своїх основних завданнях. Повторюсь, прокуратура працює у штатному режимі, виконком також працює у штатному режимі, жодного засідання та наради не відмінено, усі займаються своїми питаннями”.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок