В Бердянську вшанували пам'ять жертв війни

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
22.06.2017 · 08:53 · переглядів - 957

22-го червня в Україні встановлено Днем скорботи і пам'яті жертв війни. В Бердянську цей день відзначили покладанням квітів до братської могили моряків-десантників та меморіального комплексу "Вічний вогонь".

В Бердянську вшанували пам'ять жертв війни

76 років тому, 22-го червня 1941-го року, нацистська Німеччина напала на Радянський Союз. За роки війни українці пережили окупацію, пройшли через концентраційні табори, були остарбайтерами (на примусових роботах в Німеччині), в лавах радянської та повстанської армій боролись з Третім Рейхом. У Другій світовій війні українці понесли людські втрати більше, ніж Велика Британія, Канада, США та Франція разом узяті. Загальні втрати України у цій війні оцінюються у 8-10 мільйонів життів. До таких висновків прийшли вітчизняні історики Володимир В’ятрович, Сергій Громенко, Олександр Зінченко, Максим Майоров та ін.

Пам'ять полеглих в Другій світовій, в День скорботи і пам'яті жертв війни, в Бердянську вшанували покладанням квітів до братської могили моряків-десантників та меморіального комплексу "Вічний вогонь". Участь в церемонії взяли представники влади, трудові колективи установ, громадські організації.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок