З Днем Конституції України

Бердянськ 24
28.06.2017 · 10:43 · переглядів - 1595

28 червня 1996 року Верховна Рада України ухвалила Конституцію незалежної України. В Основному Законі були закріплені права та обов’язки громадян, захист інтересів кожного окремого українця, прописані базові принципи функціонування унітарної, демократичної держави.

З Днем Конституції України

Україна має багатий досвід в державотворчому процесі та в створенні основоположних документів, які регулюють взаємовідносини в середині держави. Кожен із етапів нашої історії підтверджує прагнення українців жити в цивілізованій державі, за чітко визначеними законами, які б захищали права основних верств суспільства. В Київській Русі таким документом була Руська Правда Ярослава Мудрого, за доби козацтва це чіткі закони, які перетворили Запорізьку Січ на перше у світі державне утворення з принципами демократії, які в подальшому були вдосконалені та пристосовані до умов Української держави – Гетьманщини і закріплені в Конституції Пилипа Орлика. В період національно-визвольних змагань, ключові ідеї державних засад відбились в Універсалах Центральної Ради. На кожному з цих етапів Головний Документ Української держави визнавався одним з кращих у тогочасному цивілізованому світі.

Конституція України 1996 року також визнана одним з кращих юридичних документів Європи. Конституція незалежної України увібрала в себе тисячолітній досвід українського державотворення.

В День Конституції України ми вітаємо наших читачів з цим державним святом, з Днем свобод і привілеїв кожного українця! Бажаємо, щоб кожен із нас міг вільно користатися всіма правами та свободами, які гарантовані нашим Основним Законом, незалежно від суспільно-політичної ситуації в країні.




Останні новини Бердянська
вчора, 7 травень, вівторок 2024
6 травень, понеділок 2024
5 травень, неділя 2024
4 травень, субота 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок